Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A banán a hideg hónapok legjobb barátja

Indul az őszi és téli gyümölcsök szezonja, ismételjük hát át egy kicsit, mi mindenre is jó egyik nagy kedvencünk, a banán!

A banánról köztudott,  hogy az egyik legmagasabb kalóriatartalmú gyümölcs – ez azonban nem feltétlenül rossz, hisz míg egy alma után hamar megéhezünk, egy finom banán bármikor energiával tölt fel minket! Egy hosszabb betegségből lábadozva is rendkívül jó szolgálatot tehet számunkra, ugyanis nagyobb fogyás vagy magas láz esetén fontos tápanyagokkal tölti fel szervezetünket.

A banán káliumban és magnéziumban gazdag gyümölcs, melyek nyomelemek elsősorban a vérnyomás és a szív egészséges működéséért felelősek. A csontjaink is meghálálják majd a banán gondoskodó káliumtartalmát, de a vizeletürítéssel járó kalciumveszteséget is enyhíti.

stockvault-bananas130078
Gyomorbántalmak esetén is bátran fordulhatunk a sárga gyümölcshöz, ugyanis véd a gyomorfekélytől és a gyomorsavtól is. Pektinben is gazdag: a vízben oldódó rostféle szintén emésztésünket ápolja, és székrekedés esetén is kiváló gyógymód.

A stresszes mindennapokban is érdemes egyet magunknál tartani belőle: tripofán nevű összetevőjének hála ugyanis kedélyjavító és nyugtató hatással is bír!

És hogy mivel dobhatjuk fel banános étrendünket? Nos, a lehetőségek tárháza végtelen, de annyit elárulhatunk, hogy nem csak magában, de salátaként, shake-ként vagy akár még főzelék összetevőjeként is kiválóan megállja a helyét. Na meg persze sütinek sem utolsó!

Scroll To Top