Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Beef jerky, a fehérjedús snack

Hol van már az az idő, amikor a napközbeni vagy esti nassoláshoz csupán az egészségtelen chipseket és ropikat lehetett beszerezni? Ma már szinte végeláthatatlan a kínálat a snackek terén is, és a kibővült választék egyik legnépszerűbb darabjává a szárított marhahús, azaz a beef jerky vált.

De miért imádjuk ennyire az Amerikában már régóta slágernek számító finomságot? Egyrészt mert mindig tudjuk, mi van benne: csupán színtiszta, jó minőségű marhahús, amit természetes fűszerkeverékekkel pácolva, hosszú ideig szárítanak alacsony hőfokon. Épp ezért egészséges is, hiszen – ha megbízható márkát vásárolunk – nem tartalmaz mesterséges anyagokat.

Másrészt mert remek proteinforrás! A napi fehérjeszükségletet természetesen nem érdemes kizárólag beff jerkyvel fedezni, de kiegészítésnek tökéletes. Kimondottan érvényes ez a „gyúrós” étrend esetében, mivel így nassolás közben is épül az izomzatunk. De egyéb sporttevékenységeknél is nagyon hasznos lehet: villámgyorsan ad energiát a kimerült szervezetnek.

Harmadrészt azért, mert bárhová magunkkal vihetjük. Általában kis kiszerelésben kapható (de ne a szemünknek higgyünk, hanem a hasunknak: kis mennyiség is igencsak laktató tud lenni), így bármilyen táskában elfér. Ráadásul akár kempingezéshez, hosszabb túrákhoz is ideális választás, mert rendkívül hosszan megőrzi szavatosságát.

De a legfőbb ok, hogy elképesztően finom! Ma már megannyi ízesítésben rábukkanhatunk az üzletek polcain. A borsos, chilis, barbecques ízek alapvetőnek számítanak, de aki extrémebb ízvilágot keres, az sem fog csalódni: az ázsiai fűszerezés és az édes változatok is egyre gyakrabban elérhetővé váltak.

A vállalkozó szelleműek akár otthon is megpróbálkozhatnak az elkészítéssel, bár hosszas munkálatokra kell számítani. Ha Te is megpróbálnád, itt remek leírást találsz.

 

Scroll To Top