Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Durum tészta – miért jó a szervezetünknek?

Manapság már számtalan tésztafélét találhatunk az áruházak polcain, de azt gyakran nehéz eldönteni, hogy melyik az, ami valóban ideális a szervezetünk számára. Ez egyénenként és diétánként változik, de az kétségtelen, hogy a durumtésztáknak rengeteg pozitív hatása van.

De mi is az a durumtészta? A lényege, hogy durumlisztből, tojás felhasználása nélkül készítik. A mediterrán térségben elterjedt durumbúza fehérjében gazdagabb, mint a búza, és jóval rugalmasabb is annál, ezért lehet könnyedén tésztát készíteni belőle.

És hogy miért egészséges? Egyrészt, mert a durumtészta összetett szénhidrátokból áll, ezeknek pedig nagyon jelentős szerepük van az izomzatunk növekedésében , ráadásul remek energiaforrásnak is számítanak. Így ha megfelelő alapanyagokkal fogyasztjuk, például zöldségekkel, halak húsával, akkor az egészséges étrendünkbe is kiválóan beilleszthető.

Másrészt a durumtészta könnyen okoz telítettségérzetet. Ennek köszönhetően – bármilyen meglepő is – a fogyókúrás étrend részévé is válhat, hiszen nem kell belőle sokat fogyasztani a jóllakáshoz. Ráadásul sokkal lassabban emésztjük meg, mint a többi szénhidrátban gazdag élelmiszert, így kitolhatjuk az éhségérzet megjelenését, de közben energiát adunk izmainknak.

A lényeg természetesen az odafigyelés és a mértéktartás a durumtészta esetében is! Nem mindegy, hogy mennyit és hogyan fogyasztunk. A zsíros, olajos feltétek helyett válasszunk, könnyű, friss, zöldségeket és zsírszegény szószokat!

Amennyire csak tehetjük, télen is illesszük bele a durumtésztát étrendünkbe, hiszen változatosan elkészíthető feltéteinek köszönhetően a vitaminbevitelről is gondoskodhatunk!

Scroll To Top