Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Egyszerű és gyors grillpácok

Ha nyár, akkor kertiparti. Ha kertiparti, akkor pedig grillezés. De sokszor nincs időnk megfelelően előkészíteni az alapanyagokat, pedig a pácok jelentik az egész este alapját. Szerencsére van néhány valóban gyors pác, amiket bármikor összedobhatunk.

Görög pác

1 közepes fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát apríts fel, keverd össze 2 dl olívaolajjal, majd adj hozzá oregánót, bazsalikomot, rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Ha ebben pácolod a húst, 20 percen belül mehet is a rácsra. Az így elkészült ételek mellé érdemes friss paradicsomot és feta sajtot kínálni.

Gyömbéres pác

Egy diónyi gyömbért reszelj le és keverd el egy evőkanál dijoni mustárral, 1 deciliter szőlőmagolajjal, valamint egy kevés kurkumával. Az enyhén csípős pác hamar átitatja a húst, a vékony szeletek akár már 15 perc elteltével is süthetőek. Érdemes édesebb és lágyabb köretekkel, friss salátával tálalni.

Zöldfűszeres pác

Egy kis pohár kefír és 2 deci olaj keverékébe tegyél 1-1 teáskanál kakukkfüvet, oregánót, majorannát és bazsalikomot, no meg persze sót és borsot. Bár maga a pác hamar elkészül, itt érdemesebb kicsit hosszabban benne tartani a húst: legalább két órára tegyük a hűtőbe a bepácolt szeleteket. A megsült húsok tetejét tálalás előtt szórd meg frissen aprított metélőhagymával és egy kevés petrezselyemzölddel!

Előző bejegyzés:
«

Következő bejegyzés:
»

Scroll To Top
0

Your Cart