Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ezeket a dolgokat semmiképp se tartsd a hűtő tetején

Minél kisebb az ember konyhája, annál jobban örül a plusz rakodófelületeknek. Ilyen felületnek tűnhet például a hűtő teteje is, azonban több okból is körültekintően kell eljárnunk, ha bizonyos tárgyakat, ételeket szeretnénk ott elhelyezni.

A hűtőszekrény a működése közben nagy mennyiségű hőt termel, mely általában az eszköz tetején távozik (vagy amögött, ám nem szabad elfelejteni, hogy a meleg levegő felfelé száll), így tűzbiztonsági okokból nem szabad gyúlékony dolgokat tárolnunk odafent. Érdemes tehát a könyveinknek, régi újságjainknak, félretett cipősdobozainkat máshol elhelyezni. Szintén egyéb tárolóhelyet kell találnunk a liszteknek és más por állagú élelmiszereknek, ugyanis ezek is nagyon könnyen meggyulladhatnak. Hasonló okokból ajánlott elkerülni minden olyan edény hűtő tetején való tárolását, melyeken könnyen megülhet a por vagy a folyamatos sütés-főzés közben a levegőbe kerülő olaj.

A fűszereket nemcsak az állaguk miatt nem szabad a hűtőszekrény tetején tárolni, hanem azért sem, mert a folyamatos hőnek való kitettségtől könnyen elveszthetik az ízüket. Hasonló okokból a gyógyszereket is érdemes máshol elhelyezni. Nem véletlenül szerepel a legtöbb ilyen készítmény dobozán, hogy száraz, hűvös helyen kell tartani őket: a hő miatt könnyedén veszíthetnek a hatékonyságukból.

A meleg levegő természetesen a friss gyümölcsöknek és zöldségeknek sem kedvez, így ezeket is sem ajánlott a hűtő tetején tárolni, akármennyire is csábítónak tűnhet a szabad felület az elhelyezésükre. Szintén más helyet javasolt keresni a kenyerek, péksütemények tárolásához, ugyanis ezek a termékek rendkívül gyorsan kiszáradhatnak a folyamatosan felfelé áramló meleg levegőtől.

Ha mégis szeretnénk kihasználni a hűtő teteje és a plafon közötti „üres” teret, érdemes lehet inkább felszerelni egy polcot a hűtő fölé, és oda elhelyezni azokat a tárgyakat, konyhai kisgépeket melyeket szívünk szerint a hűtő tetején tárolnánk.

Scroll To Top