Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ezt érdemes fogyasztanunk a reggeli futás előtt

A tavasz érkezése sokak számára egyet jelent a szabadtéri sportolás, reggeli futás szezonjának beköszöntésével is. Azok azok számára, akik idén először vágnak bele a reggeli edésbe fontos kérdés lehet, hogy vajon mit érdemes fogyasztani a testmozgás előtt.

Bár vannak, akik arra esküsznek, hogy éhgyomorra kell belevágni a reggeli futásba, edzésbe, sokaknak mégis jól esik néhány falatot enni a fizikai megerőltetés előtt. Természetesen senkit sem biztatunk arra, hogy fogyasszon el egy teljes angol reggelit ilyenkor, egy-egy jól megválasztott apróság még fokozhatja is a teljesítményünket, komfortérzetünket.

Közvetlenül az edzés előtt nem javasolt 150 kalóriánál többet fogyasztani, ugyanis ha túlságosan megterheljük az emésztőrendszerünket, könnyedén rosszul lehetünk a testmozgástól. Ha nincs időnk várni az étkezés és az edzés között, megehetünk egy laktató, rosttal teli banánt vagy egy kis pohár, fehérjével teli natúr joghurtot. Választhatunk egyéb gyümölcsöket, például almát vagy C-vitaminnal teli narancsot is, azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ezek fokozhatják a savtermelést és gyomorégést okozhatnak.

Ha van lehetőségünk legalább fél órát várni a reggeli és az edzés között, akkor már akár 225 kalóriát is elfogyaszthatunk. Készíthetünk egy 2-3 tojásos natúr rántottát vagy választhatunk aszalt gyümölcsöket (pl. datolyát), olajos magvakat, sőt, akár müzliszeleteket is. Ha pedig bírja a gyomrunk, koffeint tartalmú italokkal (például a kávénál jóval kíméletesebb és a zsírégetést is serkentő zöld teával) is felpörgethetjük magunkat.

Mivel nincs két egyforma ember, így egyetemes igazságokat sem lehet megfogalmazni azzal kapcsolatban, hogy kinek mi a legoptimálisabb könnyű reggeli futás, edzés előtt. Mindenkit arra biztatunk tehát, hogy figyeljen a teste jelzéseire és ne adja fel a kísérletezést, ha esetleg elsőre nem sikerülne megtalálnia az optimális harapnivalót.

Scroll To Top