Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Fakanál-kisokos

Egy jól felszerelt konyhában öröm a főzés. Sokszor azonban a legelhivatottabb hobbiszakácsok is elbizonytalanodnak, hogy melyik konyhai művelethez mely fakanalat érdemes használni. E heti blogcikkünkből nemcsak ezt tudhatod meg, hanem az egyes konyhai eszközök rejtett funkcióit is bemutatjuk neked.

Az egyszerű, kerek fejű univerzális fakanál szinte minden konyhai műveletnél használható. Az anyagának köszönhetően a teflonos edényekkel is kíméletes. Egyes ételek elkészítésénél érdemes azonban speciális fakanalakhoz nyúlni, mivel hatékonyabban lehet dolgozni velük.

Mártások, szószok készítéséhez például a lyukas fakanalak használata javasolt, mivel az összetevők nemcsak a kanál széle mentén, hanem a lyukon keresztül is áramlanak, így hatékonyabban elegyednek egymással.

Lyuk nemcsak mártáskészítéshez használandó fakanálon van, hanem a spagetti kiszedésére való, fogas merőkanálon is. Az azon kialakított lyuk nemcsak az étel kiszedését segíti, hanem a száraztészta kimérést is: a nyíláson egy emberre számolandó tésztaadag fér át.

Érdemes szót ejteni a csapott végű fakanalakról is, melyeket hasonlóan használhatunk, mint a kerek társaikat. A kialakításuknak mindössze praktikai oka van: a formájuk megkönnyíti az étel lekaparását az edények faláról.

A legtöbb fakanálkészletben minden variáció megtalálható. A fakanalak megfelelő, tudatos használata számos konyhai művelet elvégzését megkönnyítheti.

Scroll To Top