Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Februári gasztroprogramok

Hiába az év legrövidebb hónapja, február is tele van izgalmas programokkal, melyek során az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Lássuk, hova érdemes ellátogatni a közeljövőben!

Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál, február 10., Nemesvámos

Idén már hatodik alkalommal rendezik meg a Vámosi Lencse – és Hurkafesztivált. Az előző évekhez hasonlóan a hurkakészítő és lencsefőző verseny mellett kulturális programok, kézműves bemutatók és foglalkozások, valamint termelői piac várja az érdeklődőket. A gyerek a Mosolyvár játszóházban szórakozhatnak, ha pedig elfáradtak egy póni lóra felülve pihenhetik ki a fáradalmakat. Emellett állatsimogatóval is készülnek a kisebbnek.

Pilisi Kavalkád Fánkfesztivál, február 10., Pilisszentkereszt

Február második hétvégéjén a 11. alkalommal rendezik meg a Pilisi Kavalkád- -Fánkfesztivált. A farsangi népszokásokat felelevenítő programsorozat szombaton délelőtt veszi kezdetét. Minden korosztály számára sokszínű programokat kínálnak a szervezők. Lesz kirakodó vásár, folklór műsor, jótékonysági fánkárverés, majd fellép a Partizán Néptánccsoport Szlovákiából, koncertet adnak virtuóz harmonika művészek. A vidám fánkevő vetélkedőn a legfalánkabb fánkevőt díjjal jutalmazzák.

Kürtőskalács és Forraltbor Fesztivál, február 17., Veresegyház

A Budapesthez közel fekvő Veresegyházon ismét megrendezésre kerülő Kürtőskalács és Forralt bor fesztiválon szinte mindenki megtalálja az ízlésének való kürtőskalácsot! Erdélyi faszenes kalácsoktól kezdve a fűszeres forralt borokig sok finomsággal készülnek a szervezők, közben pedig gyermekhinták és énekes előadók szórakoztatják a vendégeket az ingyenes rendezvényen.

Pesterzsébeti Disznótoros Fesztivál, február 18., Budapest XX. kerület

A Disznótoros Fesztivál szervezőinek célja, hogy felélesszék a régi, falusi disznóvágás hagyományait. A látogatók megfigyelhetik a vágás és feldolgozás folyamatát, megkóstolhatják az elkészült finomságokat, közben pedig zenei programmal is szórakoztatják őket a meghívott előadók. Az igazán lelkes társaságok pedig benevezhetnek a kolbásztöltő versenyre is, ahol értékes nyereményekkel díjazzák a legjobbakat.

 

Magyar Borok Bálja, február 24., Budapest – Corinthia Hotel

2018. február 24-én 13. alkalommal rendezik meg a magyar borok és gasztronómia legnagyobb presztízsű rendezvényét, a Magyar Borok Bálját. Ahogy minden évben, 2018-ben is az ország aktuális legjobb borai kapnak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. A vendégeket érkezéskor a Dél-Balaton és a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői köszöntik. A 2008-as Prestige Brut és Don Giovanni pezsgők indítják a sort, amit további különlegességek követnek. Idén is szakmai hozzáértéssel és kiemelt figyelemmel készül majd a borvacsora, kiváló borokkal és ínyenc fogásokkal.

 

 

 

Scroll To Top