Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Frissülj fel a gyógynövények erejével!

A tavasz beköszöntével egyre szívesebben fogyasztjuk a hűsítő limonádékat. Leginkább a klasszikus ízekkel találkozhatunk: citromos, bodzás, epres… pedig egy kis fantáziával nemcsak a gyümölcsök frissíthetnek fel minket, hanem a gyógynövények is, ráadásul így egészségesebbek is lehetünk!

A gyógynövényeket általában tea formájában fogyasztjuk, ám ha megfelelő módon használjuk őket, a limonádénkban is kifejthetik pozitív hatásukat. A kakukkfű például amellett, hogy erősíti az immunrendszert, a vérkeringést is javítja, a menta az emésztésünket segíti, miközben az izomgörcsök ellen is remek fegyver, a kapor pedig nem csupán csökkenti a gyulladásokat, de a hölgyek számára kimondottan ideális választás menstruációs görcsök esetén.

Lássunk hát három remek limonádéreceptet, melyek frissítés közben gyakorolnak csodás hatást a szervezetünkre!

 

Kakukkfüves limonádé mentával

Fél liter vízben kezdjünk el forralni, majd mikor már gyöngyözik, adjuk hozzá egy-egy csomag mentát és kakukkfüvet felaprítva, pár perc múlva pedig egy vaníliarudat. Forrástól számítva közepes lángon főzzük 20 percig. Ha kissé kihűlt, adjunk hozzá ízlés szerinti mézet és citromlevet. Mivel ez így még elég tömény ízvilágot eredményez, engedjük fel nagyjából további két liter vízzel, végül tegyük a hűtőbe, és várjuk meg, míg kellemesen hűsítő nem lesz!

 

 

Kapros-rozmaringos limonádé

Két liter forrásban lévő vízben egyenletesen oldjunk fel 1 deciliter mézet, majd hagyjuk kihűlni. Ebbe az édes alaplébe facsarjuk bele 4 citrom és két lime levét, majd fűszerezzük 2 szál friss kaporral, 1 csokor mentával és 4 csokor rozmaringgal. Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára, hogy összeérjenek az ízek, majd szűrjük át, és jégkockára öntve szervírozzuk!

 

Levendulás limonádé

Fél liter forrásban lévő vízbe szórjunk bele nagyjából 15-20 gramm levendulavirágot, majd gyöngyöző vízben főzzük tovább 2-3 percig. Hagyjuk hűlni körülbelül 10 percig, amikor is hozzáadhatjuk a 4-5 evőkanál mézet és 2 citrom levét. Ezt követően hígítsuk annyi hideg vízzel, hogy a nekünk tetsző ízintenzitást érjük el, hűtsük le, végül citrusdarabokkal és jéggel teli pohárba szűrve szervírozzuk!

Ha pedig nem szeretnél Te magad bajlódni a limonádé elkészítésével, gyere el a Zilába és kóstold meg a mi frissítő italkülönlegességeinket!

Előző bejegyzés:
«

Következő bejegyzés:
»