Fűszer a limonádéban? Miért ne!
A limonádé az egyik legtökéletesebb ital a nyári melegben való szomjoltásra. A citrom fanyar, frissítő ízért remekül ellensúlyozza a cukor (vagy egyéb édesítő), olyan kellemes ízkombinációt létrehozva, mely csak úgy itatja magát a meleg napokon. Bár az ital a hagyományos formájában is szinte megunhatatlan, mindig van hova csavarni rajta. E heti blogcikkünkben például azt mutatjuk be, hogyan tehetjük izgalmasabbá különböző fűszerekkel.
Bizonyára senki számára nem újdonság, hogy néhány mentalevéllel mennyivel hűsítőbbé és frissítőbbé tehető a limonádé – arról nem is beszélve, hogy a pohárba vagy a kancsóba helyezett fűszernövény még kívánatosabbá teszi az italt élénkzöld színével. Arra azonban már kevesebben gondolnak, hogy nem a menta az egyetlen zöldfűszer, amit érdemes lehet kipróbálni, ha a limonádé megbolondításáról van szó. Ha eperrel, málnával vagy egyéb bogyós gyümölccsel ízesítjük a limonádénkat, akkor néhány bazsalikomlevéllel rendkívül izgalmas ízvilágot adhatunk neki, ha pedig narancsot használunk, akkor egy szál rozmaringgal varázsolhatunk igazán egyedi aromát az italunknak.
A hagyományos zöldfűszerek mellett kíséretezhetünk például gyömbérrel is. Rendkívül izgalmas ízkombinációt adhat például az uborka és a gyömbér kettőse, de a karakteres ízű fűszer remekül passzol a narancshoz és a többi citrusféléhez is. Ha ez utóbbiakat használjuk, akkor még különlegesebbé tehetjük az italt, ha amellett, hogy gyömbérrel fűszerezzük, mézet használunk az édesítéséhez.
Ha különleges ízű limonádékra vágysz, de nem akarsz hosszasan kísérletezni a tökéletes ízkombináció megtalálásával, látogass el a Zilába, ahol hatféle különleges limonádé közül válogathatsz!