Görögdinnye kicsit máshogy
Hamarosan lépten-nyomon az egyik kedvenc nyári gyümölcsünkbe, a görögdinnyébe botlunk. Ezt a lédús, édes gyümölcsöt bármilyen mennyiségben képesek vagyunk fogyasztani, de gyakran bele se gondolunk, mennyi módon elkészíthetnénk.
Görögdinnye sorbet
Jégkása vagy jégkrém helyett is fogyaszthatjuk a rekkenő hőségben a dinnyét, ha kicsit előrelátóak vagyunk. Ehhez nem kell mást tenni, mint pürésíteni a dinnyét (lehetőleg a magok nélkül), hozzáadni egy kisebb lime levét és kevés cukrot, majd az egészet a fagyasztóba tenni. Pár óra elteltével már ehetjük is ezt a hűsítő finomságot.
Dinnyesaláta
A görögdinnye óriási víztartalmának köszönhetően hosszú távon nem annyira tápláló, viszont remekül illik salátákhoz. Kockázz fel fetasajtot és görögdinnyét 1-10 arányban, apríts fel hozzá néhány szál újhagymát és egy adag fekete olívabogyót. Az egészet forgasd össze, majd öntsd nyakon olívaolaj, citromlé, só, bors és aprított petrezselyem keverékével. Pár órára tedd hűtőbe és máris kész egy könnyű, nyári vacsora.
Grillezett dinnye
Bármilyen furcsán hangzik is, bizony a görögdinnye isteni grillezve. Csak egy kevés olívaolajjal kell megkenni a szeleteket, mielőtt a rácsra tesszük őket, majd ha mindkét oldala megsült, némi só és bors keveréke kell, hogy rákerüljön. Garantáltan a grillparti sztárfogása lesz belőle.
Dinnye juice
Ha igazán szereted a dinnyét, akkor nem kérdés, hogy az italodnak is alapeleme lehet. Nem kell mást tenned, mint pürésíteni a gyümölcs húsát, majd átpasszírozni egy szűrőn. Ezt öntsd fel egy kevés vízzel, majd szervírozd jéggel, mentalevéllel és egy szelet lime-mal.