Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Hello szeptember, hello korai kelés, hello uzsonnák!

Máris itt van az iskolakezdés, ami a hosszú és kellemes nyár után mindig nagy sóhajjal indul. Egyszerre szuper visszatérni a hétköznapokhoz, találkozni a rég nem látott barátokkal és belekezdeni valami újba, és nehéz visszaszokni a korai keléshez és a sokasodó feladatokhoz. Ahhoz, hogy az uzsonnakészítés ne a kellemetlen feladatok között legyen, nincs másra szükségünk, mint egy kis kreativitásra. 

Az uzsonnás táska beszerzésekor mindenképpen figyeljünk rá, hogy több kis rekesze legyen, így igazán változatos ízekkel lephetjük meg gyerekeinket. Először is nézzük, hogy mit tegyünk bele? Fontos, hogy egészséges és változatos ételek kerüljenek elő a dobozból! 

Az első feladat a pucolás és a szeletelés, tegyünk a dobozba minden nap más-más nyers zöldséget és gyümölcsöt! Igazi íz- és színkavalkád, egészséges és finom – a lehetőségeknek itt csak a fantázia szabhat határt. Nyers répa, uborka, retek, paradicsom, alma, szőlő vagy körte – ez még csak a sor eleje: mind-mind egészségesek és energiával töltenek fel. 

Egy másik rekeszbe készítsünk mini szendvicseket! Használjunk teljes kiőrlésű pékárut, kenjük meg vajjal és tegyük a kenyérbe a gyerek kedvenc felvágottját és sajtját. Egy egy szelet zöldséget ide is becsempészhetünk!

Az egyik rekeszbe minden nap más tegyünk, mozzarella golyókat, kis adag salátát a gyerek kedvenc alapanyagaiból, olajos magvakat, aszalt gyümölcsöt, zabkását vagy kekszet. 

Nincs iskolás gyerek, aki ne örülne valami édességnek, nassolnivalónak a nap folyamán. Amennyire tudunk ott is figyeljünk arra, hogy egészséges falatok kerüljenek az uzsonnás doboz ezen rekeszébe. Szuper alapanyag a zabpehely, a túró, a tönkölybúza – a sor itt is végtelen, a lényeg, hogy itt is figyeljünk az egészséges arányokra. 

A finom falatokat szívünk szeretetével koronázhatjuk meg: a kisebbeknek egy rajz, a nagyobbaknak egy meglepetés levél, üzenet vagy akár egy motiváló idézet adhat erőt egész napra. 

Scroll To Top