Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés
Velőscsont pirítóssal - heti ajánlat

Heti ajánlat

Időről időre szeretjük meglepni vendégeinket egy-egy különleges fogással. Heti ajánlatunkba ezúttal egyaránt válogattunk be hagyományos ételeket és különleges fogásokat, melyeket január 19-ig lehet megkóstolni.

A hideg, téli napokon mindannyiunknak jól esik egy forró leves, ami felmelegíti a testet és a lelket. Mi mást választottunk volna alapanyagnak, mint az időszak sztárját, a babot. Az igazi, házias ízek érdekében füstölt csülökkel készítjük, így gyerekkori emlékeink is felidéződnek fogyasztásakor.

Bizonyára mind emlékszünk rá, milyen jóízűen fogyasztotta Latinovits Zoltán a Szindbád című filmben a velőscsontot. Az ikonikus jelenetre gondolva mindig összefut a nyál a szánkban, ezért úgy döntöttünk, hasonló élményt nyújtunk vendégeinknek is! A velőscsont mellé snidlinges-ecetes hagymát és pirítóst is adunk, így még izgalmasabb ízkavalkádra számíthatunk.

Neve alapján azt hihetnénk, a Stroganoff módra készült bélszín osztrák eredetű, pedig egy francia szakács alkotta meg a receptet, bár tény, hogy az étel elnevezését végül tényleg egy osztrák grófi családnak köszönheti. Öszzetevőinek köszönhetően igazi úri lakoma: a minőségi gomba, a gyöngyhagyma és csemegeuborka varázslatos ízvilágot teremt!

Szintén francia csavarral láttuk el másik főfogásunkat. A sajtos brokkolival töltött csirkemellet rántva, burgonyapürével és paradicsomos velouté mártással tálaljuk. A francia konyha egyik alapmártása a bechamelhez hasonlít, de készítésekor fehér alaplét használunk. Ráadásul a velouté tovább ízesíthető, így rengeteg ételhez és ízléshez idomítható.

Azok a vendégeink, akik még ennél is távolabbi tájakra szeretnének kalandozni, biztos nagy lelkesedéssel fogják fogyasztani a scampi ráknyársat, melyet thai zöldséges sülttésztával kínálunk. Ez a kombináció szinte azonnal a Távol-Keletre repít minket.

Gyertek, és kóstoljátok meg ezeket az ínycsiklandozó fogásokat, és kísérjétek őket fűszeres forraltborunkkal vagy egy Aperol Winterrel!

Scroll To Top