Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Hogy dobd fel a reggeli szendvicset öt perc alatt?

Jó lenne valami különlegessel kedveskedni a gyerekeknek iskolaidőben, azonban a reggeli rohanásban szinte semmire sincs idő? Alábbi válogatásunkban eláruljuk, miként lehet fantáziadús, mégis egyszerű reggelit összeállítani a kicsiknek.

 

Ha tízórairól van szó, mindenkinek garantáltan eszébe jut a vaj, zsemle és felvágott kombinációja. Na de mi van akkor, ha már a könyökünkön jön ki ez a menü? Ilyenkor bizony el kell engednünk fantáziánkat és jöhetnek az alternatív megoldások!

 

A jó alapanyag kiválasztása rendkívül fontos. Hagyományos fehér kenyérből készült szendvicseink helyett nézzünk szét alaposabban a kenyeres állványon: teljes kiőrlésű, magvas illetve rozsos pékárukkal nem csupán egészségesebben étkezhetünk, de egy kis változatosságot is vihetünk a mindennapokba.

 

A feltétet illetően sem kell csak a vajra hagyatkoznunk: a kőrözött, a sajtkrém és a különböző vajkrémek nem csupán ízben, de bizony színben is rendkívül változatosak. A sonka sem kell, hogy csak egyedül árválkodjon a két kenyér között; rendkívül jól lehet kombinálni tojással, sajttal, paradicsommal és bármilyen egyéb idényzöldséggel a répától kezdve az uborkán át egészen az olívabogyóig. Ha bevállalósabb csemetéink vannak, bátran használjunk piros aranyat illetve majonézes tormát vagy akár medvehagymát is.

 

A szendvicsek díszítésének pedig már tényleg csak képzeletünk szabhat határt: íme néhány ötlet, mivel indítsuk útnak reggel a kis nebulókat:

mokas

szendvics-eger-jpg-crop_display

elefant_rak

Scroll To Top