Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Hűsítő finomságok otthon akár fagylaltgép nélkül is

Ebben a nagy melegben nem csoda, ha máson sem jár az eszünk, csak hogy hogyan hűthetnénk le magunkat valami jeges nyalánksággal. E heti blogcikkünkben bemutatunk néhány ötletet, melyeket otthoni körülmények között is könnyedén elkészíthetünk.

Semifreddo

Az isteni olasz desszerttel nem lehet melléfogni. A nagyrészt tejszínből és tojásból készülő édességet bármikor könnyedén összedobhatjuk otthon, hiszen az előkészítés nem hosszú folyamat, a munka legnagyobb részét – ahogy arról az édesség neve (semi=félig, freddo=hideg, fagyos) is árulkodik – mélyhűtő végzi.

A vízfürdő fölött némi cukorral, mézzel vagy egyéb édesítővel halványra és krémesre kevert tojásokat csupán össze kell keverni a habbá vert tejszínnel, a keveréket formába kell tölteni, és néhány óra elteltével már fogyaszthatjuk is az ellenállhatatlan, fagyos, krémes finomságot. Természetesen kerülhet bele vanília, kakaó vagy csokoládé, kávé vagy akár friss gyümölcsök is.

 

Fagyasztott joghurt

Bár az otthon elkészített verzió valószínűleg nem úgy fog kinézni, mint az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségre szert tevő, színes joghurtokat és változatos toppingokat kínáló frozen yoghurtozókban, a házi fagyasztott joghurt olcsóbb, egészségesebb és minden bizonnyal finomabb csemege lehet, mint a bolti verzió.

A legegyszerűbben úgy készíthetjük el, ha a poharas joghurtokba pálcikákat, esetleg kanalakat szúrunk, és néhány órára mélyhűtőbe tesszük őket. Persze ha izgalmasabb ízekre vágyunk, natúr görög joghurtból is kiindulhatunk, melyet bátran variálhatunk különböző gyümölcsökkel, édesítővel, lekvárokkal. Az alapanyagok összekeverése után jégkrém formába töltve a masszát és pár óra alatt megfagyasztva egy finom és egészséges, hűsítő édességet kaphatunk.

 

Ice pop

Ha akad otthon jégkrémforma, nem feltétlenül csak joghurtból dolgozhatunk. A legváltozatosabb friss gyümölcsöket felhasználva a legkülönbözőbb ice popok, azaz jégnyalókák készülhetnek otthon a mélyhűtőnkben.

A hűsítő finomságok alapját pürésített gyümölcsök, gyümölcslevek adhatják, melyeket ízlés szerint szinte a végtelenségig variálhatunk. Igazán látványos ice popokat készíthetünk, ha a formákba egész gyümölcsszeleteket helyezünk, és cukros vízzel vagy átlátszó gyümölcslével öntjük le őket, így a lefagyasztott finomságban tisztán látszanak majd a színes gyümölcsök.

A nyári bulikat alkoholos italokkal készült ice popokkal bolondíthatjuk meg, ha friss gyümölcsökkel kombinált koktélokat, koktélösszetevőket fagyasztunk le ilyen formában.

 

Jéghideg gyümölcs smoothie

Egyszerű, de nagyszerű megoldás a hűsölni vágyók számára. A smoothie-k finom, tápláló és vitamindús frissítők. Ha pedig fagyasztott gyümölcsből készítjük őket, hűvösségükkel is üdítenek minket.

A smoothie-k nagy előnye, hogy szinte bármilyen gyümölcsből készülhetnek. Sőt, akár olyan zöldségekkel, fűszerekkel is kísérletezhetünk, mint répa, bébispenót, bazsalikom vagy mondjuk gyömbér. Csupán egy blenderre van szükségünk, és a fagyott összetevőkből néhány gombnyomással egészséges, krémes hűsítőt varázsolhatunk.

 

Jégkása

Ki ne kívánná meg a jégkása készítő gépekben forgó színes italokat a legnagyobb melegekben – még akkor is, ha józan ésszel pontosan tudjuk, hogy gyakran csalódnunk kell, mert csak színes cukros víz kerül a poharunkba.

Természetesen ha otthon készítünk jégkását, ezt a kellemetlen meglepetést elkerülhetjük. Mindössze annyit kell tennünk, hogy némi jeget adagolunk egy blenderbe, és ízlésünknek megfelelően gyümölcsszörpökkel vagy akár friss gyümölccsel ízesítjük azt. Az alapanyagok összemixelése után már fogyaszthatjuk is a saját jégkásánkat.

 

Scroll To Top