Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Így tedd izgalmasabbá és táplálóbbá a salátádat

Megfogadtad, hogy az új évben egészségesebben táplálkozol majd, de máris unod a salátát? Inspirálódj blogcikkünkből, és dobd fel a salátáidat új, izgalmas öntetekkel, betétekkel, hozzávalókkal!

Sajnos gyakran előfordul, hogy ha salátát választunk ebédre vagy vacsorára, néhány órán belül megéhezünk. Ilyen esetekben segítségül ívhatjuk az olajos magvakat. A dió, a tökmag a szezámmag és a hozzájuk hasonló finomságok, nemcsak laktatóbbá teszik a salátát, hanem az ízüket is izgalmasabbá változtatják.

Ha nemcsak olajos magokkal szeretnénk kiadósabb fogássá változtatni a salátánkat, hagyományos zöldségkeveréket feldobhatjuk például céklával, grillezett paprikával, párolt gombával vagy különböző hüvelyesekkel. Emellett dúsíthatjuk a salátát bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával, hogy még ízletesebb és táplálóbb legyen.

Ha nem az okozza a fő problémát számunkra, hogy nem elég bőséges fogás a saláta, hanem az összetevőket unjuk, azokat is bátran variálhatjuk. Jégsaláta vagy fejes saláta helyett használhatunk például bébispenótot, madársalátát, rukkolát, káposztát, vagy egyéb alternatívákat.

Hasonló módon kísérletezhetünk a salátaöntetekkel is. Az európai konyhában leggyakrabban ecetet, olívaolajat, joghurtot, majonézt, és tejfölt használunk. De ezek mellett bátran kísérletezhetünk citrusfélék levével is. Narancsléből és gyömbérből igazán különleges ízvilágú öntet készíthető, citromlével, mézzel, olívaolajjal, mustárral és némi sóval pedig ellenállhatatlan mézes mustáros szószt varázsolhatunk a salátánkra. Kísérletezhetünk akár borral vagy éppen lekvárokkal bolondított öntetekkel is.

Néhány egyszerű hozzávalóval és némi kreativitással változatos és laktató salátákat készíthetünk, amelyek nemcsak finomak, de az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárulnak.

 

Scroll To Top