Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Íme a legjobb smoothie-alapanyagok

A tél végéhez közeledve a szervezetünk már készülődik a természet ébredésére és a felfrissülésre. Azok számára, akik szeretnék kihasználni a felpezsdülés hozta lendületet ideális napindító finomság lehet egy smoothie. De vajon milyen alapanyagokból érdemes dolgozni, hogy egészséges, mégis tápláló legyen a végeredmény?

Először is érdemes kiválasztani, hogy milyen gyümölcsökből, esetleg zöldségekből szeretnénk dolgozni. A bogyós gyümölcsök mindig remek választás lehetnek, hiszen magas C-vitamin és antioxidáns tartalommal rendelkeznek. De nagyszerű alapanyag válhat az olyan déli gyümölcsökből, mint a mangó, a banán vagy az ananász. Ezeken kívül használhatunk csonthéjas gyümölcsöket, például cseresznyét vagy mondjuk barackot is.

A smoothie alapanyagként felhasznált zöldségek között örök klasszikusnak számít a spenót, az uborka és a sütőtök, de a kalandosabb kedvűek bátran kísérletezhetnek avokádóval, zellerszárral vagy akár karfiollal is.

A friss hozzávalókat érdemes lehet kiporciózva lefagyasztani, így sokkal tovább elállnak és reggel nem kell extra időt fordítani a méricskélésre, elég csak elővenni a dobozba vagy zacskóba összekészített, majd lefagyasztott hozzávaló csomagot.

Ahhoz, hogy a smoothie valóban laktató legyen és egészen ebédig elég lendületet adjon érdemes extra hozzávalókkal dúsítanak azt. Natúr joghurt vagy kefir, mogyoróvaj, különböző olajos magvak, zab, tofu vagy éppen chia mag hozzáadásával igazi teljes értékű reggelit varázsolhatunk az italból, melybe így nemcsak az értékes vitaminok és antioxidánsok kerülnek bele, hanem a szervezet megfelelő működéséhez szükséges lassan felszívódó szénhidrátok, fehérjék és telítetlen zsírsavak is.

Természetesen nem kell beérnünk annyival, hogy a reggelire elkészített smoothie egészséges. Egyéb extra összetevők hozzáadásával igazán finommá is varázsolhatjuk az italt. Kerülhet bele méz, cukrozatlan kakaópor, vanília esszencia vagy akár különböző fűszerek (például fahéj, gyömbér, szerecsendió) is.

Érdemes azonban elkerülni az olyan hozzávalókat, melyek cukrot, gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így az édesített joghurtokat, tejitalokat, a cukorral eltett befőtteket és különböző fagylaltokat ajánlott kihagyni a reggelire készült smoothie-kból.

Scroll To Top