Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Isteni édességek, melyekkel feldobhatjuk az adventi naptárunkat

Az év utolsó hónapja általában a karácsonyra és az újévre való készülésről szól. Sokak számára ez az időszak gyakran stresszes ugyan, ám a várakozás és az ünnep egyedülálló hangulata – no meg az adventi naptárak nyitogatása megédesíti azt.

Az adventi várakozást még izgalmasabbá tevő naptárakból számtalan bolti verzió is beszerezhető, azonban a kis ablakok, zsákok kinyitása még szívmelengetőbb lehet, ha mi magunk, saját kezűleg készítjük elő őket. Ilyen módon ráadásul a bolti édességek mellett házi készítésű finomságokat is elrejthetünk a napról napra kinyitandó dobozokban, szütyőkben.

Ahogy a boltban kapható változatokhoz hasonlóan az általunk készített adventi naptárba is kerülhetnek bonbonok, trüffelek, melyeket az interneten fellelhető számos recept alapján könnyedén elkészíthetünk, és a saját magunk, illetve a családunk ízlésére szabhatjuk azokat. De készíthetünk házi szaloncukrokat vagy mézeskalácsot, melyeknek egy részét félretehetjük karácsonyra, ezzel máris letudva az ünnepi készülődés egy részét.

De akkor is érdemes saját adventi naptár készítésébe belevágni, ha a december végi véget nem érő nassolásra készülve a hónap elején egészségesebb finomságokkal kedveskednénk a családnak. A minden nap kinyitásra kerülő kis tárolókba rejthetünk olajos magvakat, aszalt gyümölcsöket, zabkekszet vagy házi készítésű müzliszeletet.

Akármi kerül is a kis rekeszekbe, zsebekbe, zsákokba, egy saját készítésű adventi naptár minden esetben megédesítheti a december várakozással teli napjait.

Scroll To Top