Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Isteni ropogós zöldség chips házilag

Ki ne csábulna el időről időre egy zacskó chipsre? Természetesen semmi rossz nincs abban, ha időről időre engedünk a kísértésnek és a kosarunkba kerül a nassolnivaló, nem szabad elfelejtenünk, hogy egészségesebb alternatívákkal is kiválthatjuk az ízletes, ám egészségtelen snacket.

Zöldség chipset most már akár a nagyobb szupermarketek polcain is találhatunk, azonban gyakran olyan drágán kínálják őket, hogy teljesen érthető, ha végül a hagyományos változat mellett döntünk.

Szerencsére házilag jóval költséghatékonyabban elkészíthetjük – ráadásul szinte bármilyen zöldséget használhatunk hozzá a répától kezdve a céklán, karalábén, kelkáposztán át az édesburgonyáig. Nincs más dolgunk, mint 1-2 mm vastagra szeletelni a zöldségeket, majd kis adagokban kisütni őket.

Készíthetünk a bolti chipsre hajazó, ropogós változatot, ha forró olajban sütjük ki a zöldségszeleteket, majd papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsírt. Akik ezt a megoldást választják, azoknak érdemes szem előtt tartani, hogy hogy ugyan rostban jóval gazdagabb és 100%-ban természetes nassolnivaló nyerhető így, a bő olajban sült chips kalóriatartalma nem lesz jelentősen kevesebb, mint a bolti változaté.

A diétázóknak kedvezhetünk azzal, ha sütőpapírral kibélelt tepsiben egy rétegben szétterítve, 200 °C-ra előmelegített sütőben vagy air fryerben készítjük el a chipseket. Ekkor is érdemes lehet a zöldség szeleteket némi olajjal meglocsolni vagy olaysparyvel lepermetezni őket, mielőtt bekerülnének a sütőbe.

A kész zöldségchipseket ízlés szerint fűszerezhetjük, fogyaszthatjuk magában vagy akár mártogatós szószokkal tálalva is. A bolti burgonyaszirom egészségesebb, rostban gazdag változata akár a gyerekek uzsonnás dobozába is bekerülhet.

Scroll To Top