Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Itália ízei

A kávé ma már mindennapi rutinunk részét képezi, nem csoda, hiszen Magyarországon már a múlt századfordulón virágzott a kávéházi kultúra. Napjaikra már nemcsak az osztrák és török receptek, de az olasz, amerikai, sőt akár egészen távoli földrészek kávékultúrája is elérhető. Új sorozatunkban tüzetesen megvizsgáljuk a legnépszerűbb kávénemzetek fekete italait: elsőként ismerkedjünk meg közelebbről Itália ízeivel.

Az olasz kávék alapja mindig a sötét, olasz pörkölésű, finomra őrölt kávébabból készült, sűrű, krémes kávé, az espresso, melynek minőségét mindig az isteni, vöröses-mogyoróbarna hab, a „crema” mutatja. Mi a Zila Kávéházban is rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy baristáink kezei közül mindig tökéletes espressók kerüljenek ki.

A doppio a jó megoldás, ha kicsit nehezebben indul a nap – a csésze ez esetben ugyanis egy isteni, dupla espressót rejteget.

Ha azonban épp csak megkívántuk az olasz kávé ízét, akkor a ristretto lesz számunkra tökéletes választás – a 20 ml-be sűrített espresso aromája biztosan felrázza fogyasztóját.

Aki épp ellenkezőleg, hosszabban kedveli az espressót, annak a kétszeres mennyiségű vízzel főzött lungót ajáljuk. Lágy zamata miatt rendkívül népszerű nem csupán hazájában, hanem Francia- és Németországban is, előbbiben café allongé-ként juthatunk hozzá, míg németül Verlangertertként rendelhetjük.

Bármily meglepő, az olasz kávék sorában egy americano névre hallgató finomságot is kóstolhatunk – nem véletlenül, hiszen ez az ital az Amerikában népszerű hosszú kávékra hajaz: az espresso erőteljességét ízlés szerinti mennyiségű forró víz hozzáadásával tompítjuk elkészítésénél.

Scroll To Top