Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Itt a grillszezon!

Javában tombol a nyári kánikula, természetes hát, hogy ilyenkor a kinti mulatságok felé irányul a figyelmünk! Egy jó kis strandolást semmi sem koronáz meg jobban, mint egy esti sütögetés a szeretteinkkel – ehhez hoztunk most hasznos tippeket!

Az első és legfontosabb természetesen a megfelelő grillező kiválasztása – a faszenes sütők a legelterjedtebbek, melyeket már aránylag olcsón, 3000 ft-ért is beszerezhetünk. Érdemes azonban figyelni néhány apróságra, például a rostély állíthatóságára, hisz a különböző húsok különböző sütési magasságot igényelhetnek. A lávaköves grillek gyorsabb megoldást biztosítanak faszenes társaik helyett, használatukhoz azonban gázpalackra van szükség – csak akkor vágjunk bele a lávaköves kalandba, ha birtokunkban van egy ilyen készülék!

A begyújtás technikája is meghatározza az étel minőségét: benzin és spiritusz kizárva, csak egy kevés begyújtó folyadék ajánlott. A tüzet bátran élesztgethetjük fújtatóval vagy kézi ventillátorral! J Ne feledjük azt sem, hogy faszenes grillezőnél a lángoló szén még nem alkalmas a sütésre – csakis a fehéren izzó, de már nem égő szén süt ízletes husikat!

Ha megvan a tökéletes grillező berendezés, kezdődhet a pácolás! Akár hal, akár husi vagy zöldség kerül a tányérra, mindnek jöhet egy adag a pácléből, hisz sokkal fűszeresebb és puhább vacsorát készíthetünk a segítségével. Ha pedig megvannak az előkészületek, indulhat a grillezés!

Ha igazán szaftos, gazdag ízű grillvacsorát szeretnénk, fontos szempont, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai a sütés során. Ezt úgy érhetjük el, ha az izzó szén hőjénél először a hús egyik felét sütjük fehéredésig, és csak ezután fordítjuk át a másik oldalára. A grill lapát használata is dicséretes – a villaszúrás helyén ugyanis lecsöpög az értékes szaft, és száraz lesz a vacsoránk!

Az időre is nagyon oda kell figyelni: a zöldségek és a halak általában 3-8 perc alatt készülnek el, és a csirkemellnek, csirkecombnak, valamint a steaknek sem kell sokkal több idő: 8-15 perc után már falatozhatunk is. Az egész csirke kicsit tovább grilleződik a vacsorához: 30-45 perc alatt készül el a méretétől függően!

A Zilában nagy szerelmesei vagyunk a grillételeknek, így ha esetleg egyszerűbben szeretnének a vendégek finom grillvacsorához jutni, grillteraszunk a legtökéletesebb választás számukra. A hangulatos terasz nem csupán a nyári esték melegétől válik kellemessé – a látványkonyhában sercegő húsok hangja és illata is garantálja az igazi grillparty hangulatát!

Scroll To Top