Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ízletes őszi gyümölcsös hús variációk

A gyümölcsös húsételek említése sokakban az iskolai menzán szerzett traumákat eleveníti fel: egresszósz, meggymártás és társai. Pedig egyes gyümölcsök rendkívül ízletesek bizonyos húsokkal párosítva.

Almával

Nyár végén, ősz elején rengeteg közkedvelt gyümölcs terem, melyekkel bátran bolondíthatjuk meg húsételeinket. Az alma és a csirke például nagyszerűen kiegészítik egymást – nemcsak íz tekintetében, hanem praktikus szempontokból is. A lédús almaszeletekkel együtt sült csirkemell vagy csirkecomb nem igényel extra figyelmet, hogy igazán szaftosan kerüljön ki a sütőből. De az alma nemcsak úgy párosítható össze húsokkal, ha egy tepsiben készítjük el őket, hanem például a kacsa mellé tálalt lilakáposztát is dúsabbá, izgalmasabb ízűvé tehetjük vele.

Barackkal

Azon túl, hogy isteni szósz vagy chutney készülhet barackból, amely remek kísérője lehet szárnyashúsoknak, comb- vagy mellfilével összesütve is ínycsiklandó fogás lehet belőle. Készíthetünk csőben sült húst barackkal bolondítva, bátran variálhatjuk lágy sajtokkal sonkával vagy baconnel.Természetesen nem csak friss barackkal dolgozhatunk. Aszalt barackkal göngyölt csirke- vagy pulykamellel is könnyedén az asztalra varázsolhatjuk a kora ősz ízeit. Akár aszalt szilvával is variálhatjuk, kerülhet bele sajt, karakteresebb ízű szószok, a tekercset pedig bebújtathatjuk egy ízletes bacon-kabátba.

Szőlővel

A gyümölcsös húsokból igazi szüreti finomság válhat. A szőlő kellemesen édeskés íze nemcsak szárnyasokhoz passzol nagyszerűen, hanem isteni sertéssült is készíthető vele. A gyümölcsöt az almához hasonlóan össze is süthetjük a hússal, de akár ínycsiklandó, vajon megfuttatott szőlőszemeket is kínálhatunk a főfogás mellé.

Scroll To Top