Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

A Kecskeméti barackos kölestorta titkai

A köles évezredek óta őseink egyik kedvenc tápláléka, mely napjainkra méltatlanul kezd feledésbe merülni. Őshazája feltehetően India, az első kölestermesztésre vonatkozó adatok Kínából az i.e. 7000-5000 közötti időszakból származnak.

Nem ok nélkül tudott ilyen hosszan fennmaradni mindennapi táplálékaink sorában: a köles a hajhullástól kezdve számos betegség ellen lehet kiváló orvosság. Kovasavtartalma rendkívül magas, ahogy fluort, ként, foszfort, vasat, magnéziumot, káliumot, cinket és még sok más tápanyagot is gazdagon találunk benne. Ennek köszönhető, hogy gyakori fogyasztása mellett kiváló immunerősítő is válhat belőle, a kovasavak pedig az érfalakra, a kötőszövetekre, a hajra és a körmökre is kiváló hatással vannak. A fogzománc egészségéhez fluortartalma járul hozzá, a gyulladásos betegségek is gyorsabban gyógyulnak kölessel, sőt, az idegrendszerre kifejtett hatásai is rendkívül jótékonyak. A vércukorszintjükkel és anyagcseréjükkel küzdők is bátran fogyaszthatják, hisz a köles segít szabályozni mindkettőt. Emellett rendkívül ajánlott kisgyermekek és kismamák számára is!

Nem meglepő, hogy ennyi csodás tulajdonságával a mi figyelmünket is felhívta magára. Úgy döntöttünk viszont, hogy új formában varázsoljuk megint a családok asztalaira a kölest. Ha esetleg köretet nem szeretünk fogyasztani egy kiadósabb vacsora alkalmával, a desszertről egész biztosan nem szeretnénk lemaradni: erre kínál tökéletes és egészséges megoldást a Kecskeméti barackos kölestorta, mely 2011-ben elnyerte a Magyarország Tortája címet is. Aki pedig szeretne egy kicsit kísérletezni a készítésével, az alábbi weboldalon videós bemutatót is talál a kivitelezéséről! Bemutató film

Scroll To Top