Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ki lesz az év gasztrohőse?

Az egyik legnépszerűbb férfimagazin, a Playboy évek óta több kategóriában keresi a meghatározó férfiakat, akik saját területükön kiemelkedőt alkotnak, mindemellett pedig kiállásukkal, habitusukkal és intelligenciájukkal is lenyűgözik az embereket. Idén a gasztronómia területén is kiszemeltek öt jelöltet, akik közül az olvasók választhatják ki az év gasztrohősét.

Bernáth József a Konyhafőnök című műsorral vált országszerte igazán ismertté, pedig már régóta elismert séfként dolgozik, ráadásul világszerte. A párizsi Musee d’Orsay-ban például három hónapon át az ő magyaros menüjével ismerkedhettek meg a látogatók. Szörnyen jó szakácskönyv címen adott ki egy receptkönyvet, amivel a gyerekek szüleikkel együtt ismerkedhetnek meg a konyha rejtelmeivel, s közben ízletes fogásokat készíthetnek.

Deli János sokáig Londonban dolgozott, ma már viszont Budapesten próbál izgalmat csempészni a gasztrofelhozatalba. Emellett ráadásul a Bocuse d’Or Europe stage managere, így neve nemzetközi szinten is ismertté vált. Már apja és nagyapja is szakács volt, így a generációról generációra öröklődő hagyományok is jelen vannak munkásságában.

Olaszországból jött Budapestre egyetemi tanulmányait folytatni Gianni, így amikor úgy döntött, Magyarországon marad, cseppet sem meglepő módon az olasz konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. Azóta rengeteg helyen talállkozhattunk vele, volt televíziós főzőműsora, vezetett már főzőiskolát és több szakácskönyvet is megjelentett.

Sárközi Ákos eredetileg fotósnak készült, de végül a gasztronómia ejtette igazán rabul. Eredeti álma azonban főzőművészetén is meglátszik, a látvány éppoly fontos számára, mint az étel minősége. A kalandos pályafutás egyik csúcspontja 2014-ben érkezett el, amikor étterme, a Borkonyha Michelin csillagot kapott.

Az utóbbi hetekben Széll Tamástól volt hangos a magyar sajtó, hiszen a Bocuse d’Or döntőjében szerepelt csapatával fantasztikusan. Persze már régebb óta érdemes odafigyelni rá, hiszen 2011-ben az Onyx szakácsaként megkapta Michelin csillagát, most azonban újra a magyar konyha jellegzetes fogásait szeretné népszerűsíteni hamarosan nyíló éttermében.

A Playboy Man of the Year jelöltjeire egészen március 23-ig adhatjuk le szavazatainkat.

Scroll To Top