Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Konyhai tippek kezdő szakácsoknak

Bizony a konyhában nem mindig egyszerű boldogulni, különösen, ha kezdőként ismerkedünk a receptek és eszközök széles tárházával. Ilyenkor jön jól egy kis segítség – akár online módon is, a Zila blogjából!

A vaj sokszor okoz fejtörést, mikor egy készülő sütibe kellene belegyúrni, vagy épp kikenni vele a tepsi alját. Na de a hűtőből kivéve bizony mindenre alkalmas, csak erre a két cselekvésre nem – mit tegyünk hát vele, hogy pillanatok alatt megfelelő állagot kapjunk?

Nincs másra szükségünk, mint egy edény meleg vízre – helyezzük bele a vajat csomagolással együtt, várjunk pár percet, és máris kész az órákon át melegen pihentetett hatást keltő, tökéletesen dolgozható vajunk!

A tojás is gyakran okoz kellemetlenséget – hiába szeretnénk szép, egyenletesen hámozott főtt tojást, ha a tisztítás során állandóan megsérül a felszíne. Épp ezért teszünk mindig egy kiskanálnyi sót a főzővízbe, aztán a tojásokat hideg vízbe, amint megfőttek. A hibátlan, könnyen hámozható tojás garantált! A tojás frissességéről egyébként még főzés előtt könnyen meggyőződhetsz: csak rázd meg a füled mellett, és ha úgy érzed, hogy túl könnyedén mozog a belseje, akkor inkább vegyél egy újabb dobozzal!

egg-944495_1280

A sütikészítés sem csupán az interneten néz ki könnyűnek és trendinek: odahaza is bátran készíthetsz pompás csokikosárkákat és sütimennyországokat! Egy egyszerű vízibombának való lufi bármikor segítségünkre siet, ha közeleg a vendégsereg: csupán fújjuk fel tetszőleges méretűre, és mártsuk bele sűrű, már nem forró, de még folyékony olvasztott csokoládéba. Egy zsírpapíron könnyedén megszáradhatnak a csokis fenekű lufik – ha pedig megszilárdul a csokoládé, csupán engedjük le a lufit, és akár fagyival, akár krémmel, vagy egyéb finomsággal töltsük meg csokikosarainkat!

Előző bejegyzés:
«

Következő bejegyzés:
»

Scroll To Top
0

Your Cart