Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Konyhai trükkök – Konyharuhák

Mindenki szereti a maga kényelme szerint kialakítani a konyháját, ez pedig rendkívüli sokszínűséghez vezet, hiszen az igények és szokások nagyon eltérőek lehetnek. Egy azonban minden konyhában közös: konyharuha nélkül megáll bennük az élet.

Az természetes, hogy törölgetésre és szárításra használhatjuk ezeket a textileket, azt azonban már kevesen tudják, hogy mennyi egyéb praktikus módja is van a használatuknak. Íme néhány igazán egyszerű, de hasznos trükk, amikhez nincs másra szükség, csak egy tiszta konyharuhára!

  • Ha olajban készülsz burgonyát sütni, előtte a már felaprított krumplit tekerd be pár percre a konyharuhába. Ha ezután teszed bele az olajba, az nem fog fröcsögni, hiszen a felesleges nedvességet felszívta a ruha.
  • Kissé kiszikkadt a pékáru? Semmi gond, hiszen ha enyhén nedves konyharuhába csavarva pihenteted egy kis ideig, valamelyest visszanyeri a frissességét,  így még egy étkezéshez használható.
  • A szárított petrezselyem helyett szívesebben használsz olyat, amit Te magad aprítottál fel? Akkor aprítás után fél órán át hagyd a petrezselymet egy konyharuhán kiterítve, s eztán tedd a hűtőbe, így hosszabban felhasználható marad.
  • Ha már bepácoltad a halat, de mégsem tudod elkészíteni az adott napon, akkor egy borecettel átitatott konyharuha lehet a megoldás, hiszen ha ebbe bugyolálva teszed a hűtőbe, egy nappal elodázhatod a sütés.
  • Nemcsak az ételekhez használhatod a ruhákat! A törékeny edények épségének megőrzéséhez mosogatáskor teríts egy puha konyharuhát a tálca aljára, így a véletlen ütődések során sem fognak megsérülni.
  • Ha a húsvágó deszka alá teszünk egy konyharuhát, a hús klopfolásakor keletkező zaj jelentősen lecsökken.

Scroll To Top