Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Májusi gasztrofesztiválok

 

Május igazi gasztro- és piknik ünnep. Május elsején országszerte rengeteg programot találhatunk, de a hónap hátralevő időszakában sem kell sokat keresgélnünk, ha valami kulináris élvezetre vágyunk.

 

Velencei Tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál – Agárd, április 29. – május 1.

Hagyományok, kulturális, gasztronómiai és természeti értékek a Velencei-tó turisztikai szezonnyitó fesztiválján május első hétvégéjén Agárdon! Gyerekeket és felnőtteket egyaránt izgalmas programokkal és koncertekkel várnak a szervezők, ráadásul különböző főzőversenyeken is megmérettethetik magukat a lelkes szakácsok. Szombaton vadételeket, vasárnap halételeket készíthetnek a versenyzők. A látogatók pedig közben finomabbnál finomabb borokat és pálinkákat kóstolhatnak.

Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál, Gyomaendrőd, április 29. – május 1.

A 2017-es év sem telhet el a Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál nélkül, amely már 19. alkalommal várja a kiállítókat és a látogatókat. Határon innen és túl számos gazda, sajtmester, családi gazdaság számára kínál ez a jeles esemény lehetőséget az ízletes remekművek bemutatására, értékesítésére, mindezek mellett pedig sajtversenyen is megmérettethetik a munkájuk gyümölcsét. A fesztivál hangulatáról számos koncert, változatos programok és természetesen a vásárok elmaradhatatlan szereplői, a kézműves árusok gondoskodnak.

Bundás kenyér fesztivál – Szolnok, május 1.

A bundás kenyér az Alföld egyik legjellegzetesebb eledele. Ehhez kapcsolódóan sütőversenyek és egyéb színes programok várják az érdeklődőket május első hetén a Szolnoki bundás kenyér fesztiválon. A szervezők célja a magyar bundáskenyér étel imázsának megőrzése, bemutatása. Az esemény az Észak-Alföldi Régió minősített rendezvénye. A fesztiválon fontos szakmai szempont, hogy a ne csak a sütő-, főzőcsapatok és baráti körük igényeit elégítsék ki a szervezők, hanem a csak látogatóként érkezőkét is. Ezért szerveznek színpadi programokat, és bemutatókat a tájegységek étel-ital kínálatából, ahol a hagyományőrző kézműves kólával is megismerkedhetnek a látogatók.

Városi Majális és Civil Sokadalom – Hatvan, május 1.

Hatvan városában a május 1-i zenés-táncos programokat egy családok, baráti társaságok, egyesületek, cégek, közintézmények számára meghirdetett főzőversennyel dobják fel a szervezők. A legalább három fős csapatok négy kategóriában indulhatnak: hagyományőrző és egytál ételek, belsőségekből vagy belsőségek felhasználásával készült ételek, saját vagy családi receptúra alapján készült különleges ételek és helyben készített édességek, desszertek kategóriákban mérettethetik meg magukat a szakácsok.

Zwack Open sétáló borkóstoló – Budapest, május 4.

A Zwack Unicum Múzeum és Látogatóközpontban május 4-én megismerheted az ország 10 kiemelkedő borászát, akik 8 borvidékről érkezve összesen 40 bort mutatnak be. A kóstolón megkóstolhatod többek között a 2 HA, Bolyki Jani, a Dobogó Pincészet, Figula Mihály, Gere Attila, Légli Géza legjobb borait.

Balatoni Barista Bajnokság – Gyenesdiás, május 6.

Ízek, illatok, látvány – kávéshow. Gőzölgő, ébresztő, illatos, zamatos: sok minden eszünkbe juthat a kávéról, de gondolunk-e arra, hogy szép is lehet? A szervezők 2017-ben is a régió legjobb kávémesterét keresik! A rendezvény a szakmai megmérettetés mellett tanulási lehetőséget jelent, a tökéletesen elkészített és szépen díszített kávék és forró italkülönlegességek pedig a laikus és kávékedvelő közönség számára nemcsak látványt, hanem különleges ízélményeket is kínál.

Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál – Szigetszentmiklós, május 13.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának szervezésében minden évben megrendezésre kerül a Nemzetközi Gasztronómiai fesztivál, melyen a település külföldi testvérvárosainak jellegzetes ételeit kóstolhatják meg az érdeklődők. Egész nap színes programokkal várják a látogatókat a Kéktó Szabadidőparkban, ahol közel ötven kiállító termékei közül lehet választani, továbbá egész nap játszóház és kézműves foglalkozások, valamint színpadi fellépők gondoskodnak a jó hangulatról.

Kürtőskalács és bor fesztivál – Veresegyház, május 13.

Várják a családok apraja-nagyját a kürtőskalács fesztiválon! Finom borok és kalácsok várják a látogatókat a Pesthez közeli Veresegyházon! Egy igazi kellemes családi kikapcsolódás, finom illatokkal és ízekkel! Mindkét napon énekesek, vidámparki hinták és különféle árusok várják az érdeklődőket.

LibamájFesztivál – Orosháza, május 18-20.

Az Orosházi nyár 2017. rendezvénysorozat részeként, május közepén rendezik meg a régió kiemelt májusi programját, a LibamájFesztivált a Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőtől mintegy 10 perces sétára található ősfás parkban. A rendezvényen a magasgasztrónómiai kínálaton túl olyan libamájkülönlegességekkel találkozhatnak az Alföld Gyöngye Hotel csodálatos ősparkjában, melyek mindegyike elérhető áron, pénztárcabarát formában kerülhet az asztalra. Az eseményen vendégek lesznek borászatok, ők szolgáltatnak különleges ízélményt boraikkal, melyek tökéletesen harmonizálnak a libaételekkel. Kézművesek utcája, bortér és számtalan program várja a látogatókat, az estéket pedig élő koncertekkel zárják.

Sörfesztivál – Sopron, május 20.

Mindenkit szeretettel vár a 121 éves Soproni a hűség városában, a Soproni Sörfesztiválon 2017. május 20-án. Frissen csapolt Soproni sörök és finom sörkorcsolyák mellett zenei programokkal is kedveskednek az érdeklődőknek.

Szent Orbán Borünnep és Bohém Napok – Velence, május 26-28.

Szeretnél lazítani? Önfeledten kikapcsolódni, amikor elfeledkezel minden gondodról? Egy pohár ízletes borral a kezedben megteheted, miközben a Bence-hegyen ülve gyönyörködsz a Velencei-tó panorámájában és az érzékeidet kellemes muzsika simogatja. A bohém művészek világát hozza el Neked a Szent Orbán Borünnep és Bohém napok.

Scroll To Top