Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Májusi gasztroprogramok

Május az egyik kedvenc hónapunk: már nagy léptekkel tartunk ilyenkor a nyár felé, a piacok színes forgataga megmozgatja a fantáziánkat, mit is kellene főzni. Ha más főztjére vagyunk azonban kíváncsiak, ebben a hónapban is számos gasztroprogram csábít minket – végre az idő is kedvez neki, hogy minél többet legyünk a szabadban.

Május 3. és 5. között a Hajdúsági Ízek Fesztiválja várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón. A hajdúváros a rendezvény keretében szeretné megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel mind hagyományos, mind modern formában a helyi vendéglátók által. Lesz ételkóstolás, főzőverseny, koncertek és sok sok izgalmas program.

Az év egyik legfontosabb gasztronómiai fesztiválja, a Gourmet Fesztivál május 16. és 19. között a Millenárison várja az evés szerelmeseit. A megváltott jeggyel egyből kapunk egy borospoharat, bookat és falatkákat próbálhatunk ki, miközben izgalmas előadásokat hallgathatunk végig.

Május 4. és 5. között Pakson csokoládé lesz az egész világ!  A Paksi Csokoládé Fesztiválon az édesség mellett szombaton Bereczki Zoltán koncert, vasárnap pedig Balázs Klári és Korda György szórakoztatják majd a fesztivál közönségét. Napközben a gyerekeket programokkal (például csokoládé gyurmázással) és a felnőtteket pedig csokoládé bika rodeóval várják a fesztivál szervezői. A Csengey Dénes Kulturális Központba a belépés ingyenes, a koncertekre 2.000 ft ellenében válthatók jegyek akár elővételben is.

Május 18-án mindannyiunk kedvence, a szamóca lesz a főszereplő Lajosmizsén. A Szamócás Vásári Forgatagban megismerhetjük azt a közel 100 környékbeli termesztőt, aki azon dolgozik, hogy a legfinomabb gyümölcsök kerülhessenek az asztalunkra. A szamóca érését a lajosmizsei központi parkban ünnepeljük!

Ha nem csak gyümölcsre vágyunk, szintén május 18-án idén hatodik alkalommal rendezik meg a Visegrádi Gasztrofesztivált a Rendezvénytéren. Itt egy helyen lehet megkóstolni a helyi éttermek és szállodák ételspecialitásait, különlegességeit, miközben a látogatók megismerkedhetnek a magyar történelmi borvidékek legkiválóbb fajtáival is. Az étel és ital kóstolás mellett a színpadon is izgalmas programok várják az érdeklődőket.

Scroll To Top