Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Praktikák a nyári konyhába 1.

A meleg hónapokban elszabadulnak a gasztronómiai élvezetek – számtalan ízletes gyümölcs és pompás hal érkezik a konyhára, melyek csak arra várnak, hogy az éhes pocakokba kerüljenek. A főzés ilyenkor nem hétköznapi kötelesség, hanem közös, családi élmény, így hát megéri kísérletezni újabb és újabb ízekkel. A főzőcskéhez azonban jól jöhet néhány praktika is: lássuk az öt legtutibb tippet, ami feldobja a nyári mulatságokat!

1, Ha rántott hús kerül a menüre, érdemes a húst sütés előtt néhány órával beáztatni sós tejbe, pár gerezd fokhagymával együtt és a hűtőben összeérlelni! Így sokkal puhább és pikánsabb húst kapunk, és sütés után sem válik rágóssá a bunda alatt!

2, Ha szalonnát sütnénk, mindenképp szurkáljuk meg villával, mielőtt a serpenyőbe kerül – így elkerülhetjük a felkunkorodó széleket!

3, Megmaradt egy kis zeller vagy karalábé? Tegyük alufóliába és aztán irány a hűtő: így még akár a következő héten is felhasználhatjuk!

4, Sütit készítenénk desszertnek, azonban nem vagyunk benne biztosak, hogy jó-e még a nyári konyha mélyén talált sütőpor? Tegyünk egy késhegynyit hideg vízbe! Ha kis buborékok szállnak a víz felszínére, nyugodt szívvel használjuk fel. Ha azonban erős pezsgésbe kezd, inkább kutassunk tovább egy másik csomag után!

5, Ha igazán pikáns bográcsgulyásra vágyunk, nem spórolhatunk a fűszerezéssel! Ha pedig szárított fűszerekkel ízesítünk friss helyett, tegyünk bele bőven (legalább egyharmaddal többet), hisz szerényebb aromával és kisebb illóolaj-tartalommal bírnak, mint frissen vágott társaik.

Irány hát a nyári konyha! Még vár ránk pár izgalmas vacsora a kertben!

Scroll To Top