Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Tavaszi ízek a Zilában

Legújabb séf ajánlatunkat a tavasz legjellegzetesebb ízeiből állítottuk össze. A főszerep sokak kedvenc tavaszi gyümölcsének, az epernek, valamint a zöldségek királyaként is emlegetett spárgának jutott.

Az eper nemcsak gyönyörű színével és kellemesen édes, mégis friss ízével teszi kívánatossá magát, hanem számos jótékony tulajdonsága miatt is ajánlott a fogyasztása. Sokan nem tudják, de az eper rendkívül gazdag rostokban: egy csészényi eper 3,3 grammot tartalmaz, holott csupán 53 kalóriával gazdagítja a napi beviteli értékeket. A C-vitamin tartalma sem elhanyagolható. A korábban említett csészényi finomság 113%-át fedezi a napi szükséges C-vitamin bevitelnek.

Diétázók és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják ezt a csodás gyümölcsöt, hisz glikémiás indexe is rendkívül alacsony (44), úgyhogy nem kell attól félnünk, hogy az egekbe emeli a vércukorszintünket. Cukortartalma is nagyon barátságos: 90 grammban mindössze 4,1 gramm bújik meg, melyet a gyümölcsvilágban csak a málna képes alulmúlni.

A sokunk által kedvet bogyós gyümölcs ízét a Séf ajánlatunk előételeként kínált, bazsalikomos eperrel bolondított spárgakrémlevesben, valamint a desszertként ajánlott, eperrel készített rumos tejcsokoládéban is élvezhetitek.

A spárga szintén azon finomságok táborát erősíti, melyek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is. Víztartalma igen magas (92% körül mozog), a kalóriatartalma viszont alacsony. Szénhidrátot és zsírt csak kis mértékben tartalmaz, viszont rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A hajtások fogyasztásával A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminokhoz és folsavhoz juttathatjuk a szervezetünket. A spárga emellett tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, káliumot, és igen gazdag zöld klorofillban, nátriumtartalma viszont alacsony, ami szintén kedvez az egészségünknek.

Áprilisban mi is szeretjük ezt a nagyszerű és egészséges zöldséget a lehető legtöbb módon elkészíteni. Séf ajánlatunkat most öt ízletes, spárgával készült fogásból állítottuk össze. Rendelj új ajánlatunk csemegéi közül a ZilaGO-n vagy látogass el hozzánk és kóstold meg hangulatos éttermünkben ülve tavaszias ízvilágú fogásainkat!

Scroll To Top