Téli teakeverékek
A hidegebb hónapokban nem győzünk betelni a különböző forró italok fogyasztásával, főként a teákkal. Azt már megnéztük, milyen klasszikus teafélék és egyéb, teajellegű italok vannak, most ideje megtanulni, hogy téliesíthetünk egy átlagos fekete teát.
A téli italok és sütemények jellegzetes ízeit elsősorban a narancsnak, citromnak, almának, szegfűszegnek és fahéjnak köszönhetjük. Épp ezért most is ezekhez az alapanyagokhoz folyamodunk.
Reszeld le a narancs és a citrom héját, majd az apró darabokra tördelt fahéjjal és néhány szem szegfűszeggel helyezd egy kis lyukú teatojásba. 2 nagy almát vágj vastag (kb. 2 centis) szeletekre, és egy lábosban öntsd fel 2 liter vízzel. Ebbe lógasd bele a teatojást, majd kezd el főzni közepes lángon.
Amikor az alma puhára főtt, szűrd át a teát egy hőálló kancsóba, tegyél vele két teafiltert és ízesítsd mézzel, citrom levével, esetleg egy kis rummal. Ha még pikánsabb ízvilágot szeretnél elérni, reszelj bele egy kevés friss gyömbért!