Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Ünnepi asztaldísz természetes alapanyagokból

A hangulatos dekoráció készítése a karácsonyra való ráhangolódás elengedhetetlen része. E heti blogcikkünkben néhány hasznos tippet, tanácsot olvashatsz arra az esetre, ha idén bolti díszek helyett saját kezűleg készített dekorációval szeretnéd feldobni az ünnepi asztalt.

Megértjük azokat, ha nem szívesen növelik a kiadásaikat karácsonyi dekoráció vásárlásával, és azokat is lelkesen támogatjuk, akik előnyben részesítik a természetes alapanyagokból készült díszeket a műanyag dekorációval szemben. Szerencsére könnyedén készülhetnek látványos és környezetbarát téli asztaldíszek lebomló anyagok felhasználásával. Készíthetünk szárított narancskarikákat, melyeket változatos módokon felhasználhatunk, illetve a természetet járva gyűjthetünk kisebb ágakat, diót, mogyorót, fenyőtobozokat és télen is színes bogyókat, melyekből szép, egyedi és hangulatos dekoráció készülhet.

A terméseket elrendezhetjük egy tálcán, belehelyezhetjük az ilyenkor általában a szekrény mélyére száműzött fagylaltos kelyhekbe vagy fellógathatjuk őket a lakás különböző pontjain. Hatékonyan „védekezhetünk” a hosszú téli esték sötétsége ellen, ha az összeállításba belecsempészünk egy-egy gyertyát – természetesen vigyázva, hogy semmiképp se legyen tűzveszélyes az alkotásunk – elektromos teamécsest vagy elemes fényfüzért.

A dekoráció hangulatát kiemelhetjük egy ahhoz passzoló asztalterítővel, esetleg néhány kreatívan hajtogatott szalvétával és további mécsesek, fényforrások elhelyezésével az asztalon.

Scroll To Top