Ezeket a fogásokat ajánlja a figyelmedbe séfünk a megújult étlapunkon

Immár az időjárás is egyértelművé tette számunkra, hogy elérkezett az ősz, a héten pedig a Zila étlapját is az évszakhoz hangoltuk. Bár minden különlegességet érdemes lehet kipróbálnod, séfünk kiemelt néhány finomságot, amelyeket a gourmet fogások kedvelőjeként semmiképp sem hagyhatsz ki.

Séfünk megújult étlapunkon a tésztaételek, illetve a szárnyasokkal, halakkal, valamint a sertéssel és marhával készült fogások közül is kiemelte az általa ajánlott különlegességeket. Az, hogy igazi ínyencségek szeretné felhívni vendégeink figyelmét, már a legelső kategória esetén kiderül. Bár friss menünkre három különleges tésztaétel is került a hagyományos ízekre esküvők egyik kedvence, a juhtúrós sztrapacska mellé, azok sorából egyértelműen kiemelkedik a séfünk által ajánlott, pirított vöröstonhal-falatokkal kínált sáfrányos-fehérboros papfojtó tészta. Nem kevésbé különleges a szárnyassal készült ételek sorából ajánlott finomság, a sütőtökös blinivel, burgonyapürével, marinált kumkvattal tálalt, roston sült kacsamáj sem.

A sütőtök és a vörös tonhal igazi szezonális kedvencek a Zila konyhájában, így nem csoda, hogy a halételek közül is egy olyan fogás került kiemelésre, amely mindkét hozzávalót tartalmazza: a gyömbéres sütőtökkrémmel és pirított fenyőmaggal bolondított, citromkaviáros vöröstonhalsteak. Természetese a sertés- és marhaételek kedvelői sem maradtak különleges ajánlat nélkül. Séfünk az ő figyelmükbe a kemencében sült édesburgonyával, pirított ördögszekér gombával és konyakos zöldborsmártással tálalt bélszínsteaket ajánlja.

Mindezek mellett persze ez alkalommal is gondoltunk azokra, akik klasszikus kedvenceikért látogatnak el hozzánk újra és újra. Az ő kedvükért friss étlapunkon külön kategóriát szenteltünk a „Zila klasszikusoknak”, hogy még könnyebben rájuk tudjanak lelni.

Akár az új, szezonális különlegességek kipróbálása miatt látogatnál el hozzánk, akár a megbízható kedvenceidet élveznéd éttermünkben, szeretettel várunk keddtől vasárnapig a megszokott nyitvatartás szerint.