Ellenállhatatlan grill ízek az utolsó nyári napokra
Augusztus 15-től megújult BBQ Séf ajánlattal várjuk vendégeinket a Zilában. A menüsor fogásai még utoljára megidézik a szezon ízeit, mielőtt elérkezne a szeptember, mi pedig kedvenc őszi hozzávalóinkból kezdenénk el szemezgetni.
BővebbenIsmerd meg a Magyarország Tortája verseny győztes alkotásait!
A Magyar Cukrász Ipartestület immár 19. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A megmérettetést kezdetektől fogva minden évben nagy izgalommal követtük figyelemmel. Ez idén sem volt másképp, így mi már jól ismerjük a győztes alkotásokat. Cikkünkben most Neked is bemutatjuk őket.
BővebbenÍgy kösd le a gyerekeket, amíg Te a konyhában tevékenykedsz
Még javában tombol a nyári szünet, a gyerekek pedig két táborozás vagy nagyszülő-látogatás között otthon, a szülőktől várják, hogy lefoglalják őket – akkor is, ha a szülők éppen az ebéd vagy a vacsora elkészítésével foglalkoznak a konyhában. E heti blogcikkünkben az ilyen helyzetekre adunk néhány ötletet.
BővebbenFriss BBQ Séf ajánlattal éltetjük a grillszezont
Mi mással is koronázhattuk volna meg a nyári vakációnkról való visszatérést, mint egy vadonatúj BBQ Séf ajánlat összeállításával? Cikkünkben az ajánlat ellenállhatatlan finomságait mutatjuk be.
Bővebben„Világújdonság” finomságok – nem csak édesen
Bár a forradalmi Zila tortaformák neve azt sugallja, hogy a hasznos konyhai eszközök csak sütemények készítése során tehetnek jó szolgálatot, egy kis kreativitással isteni előételek, sós ízelítő falatkák és újragondolt köretek is készíthetők a segítségükkel. Cikkünkben ezekhez adunk néhány izgalmas ötletet.
Bővebben4 étel, amelyek bográcsban főzve a legfinomabbak
A bográcsozás nem egyszerű főzési művelet, hanem egy olyan közösségi élmény, amelyből a társaság minden tagja ki tudja venni a részét. Nem csoda, hogy eges családokban, baráti társaságokban nem telhet el nyár anélkül, hogy legalább egyszer elő ne kerülne a hatalmas üst és ne készülne benne valami finomság. Bár az előkészületek sokszor időigényesek, ezekből nemtől és kortól függetlenül mindenki ki tudja venni a részét. Van, aki a tűzrakással tud hozzájárulni a folyamatokhoz, mások az edény előkészítésével vagy a hozzávalók feldarabolásával. A közös erővel, kellemes hangulatban, jó beszélgetések mellett készült étel pedig igazán jól tud esni. Főleg mivel egyes ételek sokkal ízletesebbek lesznek, ha bográcsban készítjük el őket, mintha a tűzhelyen főnének meg. Cikkükben ezek közül mutatunk be néhányat.
BővebbenSütés nélküli sütemények a meleg napokra
Érthető, ha a júliusi hőségben te sem szívesen kapcsolod be a sütődet. Szerencsére ebben az időszakban sem kell lemondanod az ízletes desszertekről, hiszen számos olyan finomság receptje lelhető fel az interneten, amely sütés nélkül is elkészíthető. Cikkünkben adunk néhány ötletet, hogy milyen jellegű édességek között érdemes keresgélni.
BővebbenPácvariációk a nyáresti grillezésekhez
Bár ebben a melegben, ha tehetjük, napközben a legszívesebben a vízpartra, vagy legalábbis fedett – lehetőleg légkondicionált – helyre menekülünk, ahogy elérkezik az esti enyhülés, előkerülnek a grillsütők és elkezdődnek a hangulatos BBQ partyk. Ugyan biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan már a maga jól bevált pác receptje, most mi is összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyekkel adhatunk egy-egy új csavart a megszokott ízeknek.
BővebbenA soknyári sláger: a levendula
Június második felében virágba borulnak a levendulaföldek, és gyönyörű, halványlila árnyalatokkal színesítik a látképet. A levendulát elsősorban gyógy- és haszonnövényként termesztik, hiszen nyugtató, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fejfájás-csillapító hatással bír, és a ruhásszekrényekbe akasztva hatékonyan távol tartja a ruhamolyokat. Emellett azonban a gasztronómiában is egyre szélesebb körben alkalmazzák.
BővebbenAz igazi olasz gelato titkának nyomában
Ki ne kívánna meg nyári melegben néhány gombóc hűsítő fagylaltot? Sokszor azonban szomorúan szembesülünk vele, hogy nem pont olyan finomság kerül a tölcsérünkbe vagy kelyhünkbe, mint amiről az olaszországi nyaralásokra visszagondolva álmodoztunk. De vajon mi az, ami a hamisítatlan olasz gelatót megkülönbözteti a ránézésre ugyanolyan krémesnek és ízzel telinek tűnő fagylaltoktól?
Bővebben