Dobd fel eperrel!

Az eperszezont április végétől egészen nyár közepéig élvezhetjük. A piacokon, szupermarketekben járva nehéz ellenállni a halmokba rakott, isteni illatú, élénkpiros gyümölcsöknek. Vannak, akik lekvárnak, szörpnek főzik be otthon, mások csak kellemes csemegének vásárolják. Ez utóbbiak kedvéért mutatunk most be néhány olyan ételt és italt, amelyeket még izgalmasabbá tehet az eper.

Bővebben

Nem csak az anyák napi csokorba kerülhet az orgona

Április végén, május elején számtalan kertben, parkban elkezdik bontogatni a jellegzetes illatú, halványlila vagy fehér virágaikat az orgonabokrok. Ez az időszak pont egybeesik az anyák napjával, nem véletlen tehát, hogy ezek a gyönyörű virágok váltak az édesanyák, nagymamák ünnepének a jelképévé is. Ilyenkor számos asztalra, ablakba kerül egy-egy csokornyi orgona. Kevesen tudják viszont, hogy az illatos virágok nemcsak szépek, hanem az ízük is igen kellemes. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan hasznosíthatjuk az orgonát a konyhában.

Bővebben

Spárgás különlegességek a Zila új Séf Ajánlatában

A nemrégiben megújult étlapunk finomságait a napokban friss Séf Ajánlattal egészítettük ki, amelynek fogásait az egyik kedvenc tavaszi zöldségünk, a spárga inspirálta. Blogcikkünkben nemcsak ezt a finom és rendkívül egészséges növényt mutatjuk be, hanem ajánlatunk egyes fogásait is.

Bővebben

A húsvéti kalács története

Hazánkban a hagyományos húsvéti asztalokról nem hiányozhat az isteni, foszlós fonott kalács. De vajon honnan ered a hagyomány, amelyet követve pont ezt a péksüteményt fogyasztjuk a sonka, a tojás, a friss zöldségek és a többi húsvéti finomság mellé. Cikkünkből megtudhatod.

Bővebben

4 ok, hogy miért érdemes a Zilára bíznod magad húsvétkor

Azok, akik már évek óta követnek bennünket, pontosan tudhatják, hogy karácsony és szilveszter mellett húsvét idején is azon dolgozunk, hogy minél több család ünnepét tegyük még egyszerűbbé, emlékezetesebbé és persze ízletesebbé. A https://ZilaHusvet.hu oldalon még az elkövetkező napokban is szeretettel várjuk az előrendeléseket édes és sós teasüteményekre, isteni házias péksüteményekre, valamint változatos hideg- és melegkonyhai fogásokra. E heti blogcikkünkben négy okot is mondtunk, amelyek miatt érdemes megfontolni az előrendelést.

Bővebben

Ezért érdemes ezekben a hetekben minél több friss spenótot fogyasztanod

Ahogy elérkezünk a tavasz második hónapjához, egyre több friss, szezonális zöldség jelenik meg a piacokon és a boltok polcain. Az egyik legsokoldalúbb tavaszi zöldség nem más, mint a spenót. Ez a zsenge, élénkzöld levelű növény tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, emellett rendkívül változatosan felhasználható a konyhában. Blogcikkünkben bemutatjuk, miért és hogyan érdemes most friss spenótot fogyasztani.

Bővebben

Tavaszi ízek a Zila megújult étlapján

A héten a meteorológiai tavasz is kezdetét vette. Ennek nem csupán azért örülünk, mert a hosszabbodó nappalok és az enyhülő idő végre mindannyiunkat kiráznak majd a tél végi kedvetlenségünkből, hanem azért is, mert rengeteg számunkra kedves, szezonális íz érkezik meg a piacokra és a boltok polcaira – ennek köszönhetően pedig a Zila étlapjára is.

Bővebben

Érkeznek a zöldségesekhez a tavasz első finomságai!

Imádjuk, ahogy tavasszal lassan új életre kel a természet, a piacok standjain pedig lassanként megjelennek az év első terményei. A friss, zsenge zöldségek és fűszernövények nemcsak ízletesebbé teszik az ételeinket, hanem tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is, amelyek segítenek vitalizálni a szervezetünket a hideg hónapok után. Cikkünkben bemutatjuk azokat az alapanyagok, amelyeket már a tavasz első felében is érdemes keresni a zöldségeseknél.

Bővebben

Ismerd meg a Zila forradalmi menüsorát!

Visszajáró vendégeink már pontosan tudhatják, mennyire szeretünk különleges forradalmi menük összeállításával tisztelegni a nemzeti ünnepeink, és az azokhoz köthető hősök emléke előtt. Ez idén sincs másképp. Március 15. alkalmából egy magyaros ízekkel teli, tavaszias fogásokból álló ajánlattal örvendeztetjük meg vendégeinket. Ismerd meg cikkünkből a menüsor ételeit!

Bővebben