Ezért érdemes ezekben a hetekben minél több friss spenótot fogyasztanod
Ahogy elérkezünk a tavasz második hónapjához, egyre több friss, szezonális zöldség jelenik meg a piacokon és a boltok polcain. Az egyik legsokoldalúbb tavaszi zöldség nem más, mint a spenót. Ez a zsenge, élénkzöld levelű növény tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal, emellett rendkívül változatosan felhasználható a konyhában. Blogcikkünkben bemutatjuk, miért és hogyan érdemes most friss spenótot fogyasztani.
BővebbenTavaszi ízek a Zila megújult étlapján
A héten a meteorológiai tavasz is kezdetét vette. Ennek nem csupán azért örülünk, mert a hosszabbodó nappalok és az enyhülő idő végre mindannyiunkat kiráznak majd a tél végi kedvetlenségünkből, hanem azért is, mert rengeteg számunkra kedves, szezonális íz érkezik meg a piacokra és a boltok polcaira – ennek köszönhetően pedig a Zila étlapjára is.
BővebbenÉrkeznek a zöldségesekhez a tavasz első finomságai!
Imádjuk, ahogy tavasszal lassan új életre kel a természet, a piacok standjain pedig lassanként megjelennek az év első terményei. A friss, zsenge zöldségek és fűszernövények nemcsak ízletesebbé teszik az ételeinket, hanem tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal is, amelyek segítenek vitalizálni a szervezetünket a hideg hónapok után. Cikkünkben bemutatjuk azokat az alapanyagok, amelyeket már a tavasz első felében is érdemes keresni a zöldségeseknél.
BővebbenIsmerd meg a Zila forradalmi menüsorát!
Visszajáró vendégeink már pontosan tudhatják, mennyire szeretünk különleges forradalmi menük összeállításával tisztelegni a nemzeti ünnepeink, és az azokhoz köthető hősök emléke előtt. Ez idén sincs másképp. Március 15. alkalmából egy magyaros ízekkel teli, tavaszias fogásokból álló ajánlattal örvendeztetjük meg vendégeinket. Ismerd meg cikkünkből a menüsor ételeit!
BővebbenTavaszi megújulás – az étrendedben is
Alighogy véget ért a naptári tél, a tavaszi nap első sugarai máris megörvendeztettek bennünket. Sokan ilyenkor megérzik a sejtjeikben a motivációt, hogy a természettel együtt ők is változzanak, újjá szülessenek. Mivel ebben az időszakban a szupermarketek polcai és a piacok is megtelnek friss, hazai zöldségekkel és gyümölcsökkel, ilyenkor kifejezetten érdemes belevágni egy-egy újfajta étkezési szokás kipróbálásába. Cikkünkben bemutatunk néhányat ezek közül az étrendek, diéták közül.
BővebbenÉtelek, amelyeket általában előre csomagolva vásárolunk meg, pedig otthon fillérekből elkészíthetnénk őket
Néha egyszerűbb egy-egy hozzávalót készen leemelni a szupermarketek polcairól, és természetesen megértjük, ha valakinek nincs kedve, ideje vagy energiája az ilyen alapanyagok megcsinálásával vesződni. Sokszor azonban anyagi okokból mégis sokkal jobban megéri házilag elkészíteni egyiket-másikat. Blogcikkünkben bemutatunk néhány ilyen hozzávalót.
BővebbenOlajos magvakkal az egészségért
Legutóbbi cikkünkben egy az immunerősítő gyömbérshotot mutattuk be nektek. Ezen a héten azzal kapcsolatban adunk tanácsot, hogy mit érdemes nassolni ezekben a hetekben, hogy a snackként fogyasztott finomságok is hozzájáruljanak a testi-lelki egészségünkhöz.
BővebbenImmunerősítő csodaszer a tél végi nyavalyák ellen
A tél utolsó heteire mindannyiunk immunrendszere kimerül. A szervezetünk ebben az időszakban kifejezetten érzékeny tud lenni, így nem csoda, hogy az átlagosnál is sűrűbben válunk az ilyenkor terjedő kórokozók áldozatául. Azonban ha megfelelő támogatást nyújtunk az immunrendszerünknek ezekben a napokban, jelentősen csökkenthetjük a fertőzések kialakulásának esélyét.
BővebbenTudj meg mindent farsangi ajánlatunk finomságairól!
Visszajáró vendégeink pontosan tudhatják, hogy a farsangi időszakra minden évben különleges menüsorral készülünk. Ez idén sincs másképp. Blogcikkünkből megismerheted az ajánlat fogásait.
BővebbenTalán még soha nem volt ennyi különlegesség egyszerre a Zila étlapján
A január elejei szabadságunkról való visszatérésünk után nemcsak a lelkesedésünk újult meg, hanem az étlapunk is. Ezúttal ráadásul a megszokottnál is több különleges ízzel, fogással készültünk visszatérő és új vendégeink számára.
Bővebben