Kovász vagy élesztő? Mivel süssünk kenyeret otthon?

A koronavírus-járvány ideje alatt milliók konyhája alakult amatőr pékséggé, és ebben az időszakban sokan tökélyre fejlesztették a kenyérsütési képességeiket. Sokan kalandvágyból, mások az országos szinten mutatkozó élesztőhiány miatt vágtak bele a kovásznevelésbe, illetve az azzal való sütésbe – és azóta is erre a metódusra esküsznek. De vajon valóban jobban megéri-e kovászt használni, mint élesztőt?

Bővebben

Az alma méltatlanul mellőzött testvére: a körte

Ha őszi gyümölcsökről van szó, szinte mindig az alma kerül először reflektorfénybe: minden háztartásban ott van, szimbolikus szerepet kap mesékben, bibliai, mitológiai történetekben és számos szólásban, közmondásba. De mi a helyzet a körtével? Ez a zamatos, édes gyümölcs mintha mindig csak másodhegedűs lenne az almához képest. Pedig legalább annyira megérdemelné a figyelmünket.

Bővebben

Az ezerarcú csatos üvegek

A nagyszüleink kamráiban télire eltett paradicsomlevek, szörpök, befőttek sorakoztak a praktikus csatos üvegekben. Sokan a mai napig ezeket az alkalmatosságokat használják a befőzés során. Ez azonban csak egy a sokoldalú üvegedények számos felhasználási módja közül. Cikkünkben ezekből mutatunk be néhányat.

Bővebben

Gyors, egészséges és laktató ételek az uzsonnás dobozokba

A szeptember nemcsak az új tanévet elkezdő diákokat állítja kihívás elé, hanem a szüleiket is, hiszen kezdődhet a folyamatos fejtörés azzal kapcsolatban, hogy mi is kerüljön az uzsonnás dobozokba. Ezeknek az ételeknek ugyanis nemcsak finomnak, egészségesnek és változatosnak kell lenniük, hanem ki kell bírniuk a napot hűtés nélkül. A szendvics ugyan örök klasszikusnak számít, de valljuk be, idővel unalmassá válik, és nem biztos, hogy hosszú távon fedezni tudja a gyermekek egész napos tápanyagszükségletét. E heti blogcikkünkben összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segítségével izgalmasabbá teheted az iskolai ebédeket!

Bővebben

Ellenállhatatlan grill ízek az utolsó nyári napokra

Augusztus 15-től megújult BBQ Séf ajánlattal várjuk vendégeinket a Zilában. A menüsor fogásai még utoljára megidézik a szezon ízeit, mielőtt elérkezne a szeptember, mi pedig kedvenc őszi hozzávalóinkból kezdenénk el szemezgetni.

Bővebben

Ismerd meg a Magyarország Tortája verseny győztes alkotásait!

A Magyar Cukrász Ipartestület immár 19. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A megmérettetést kezdetektől fogva minden évben nagy izgalommal követtük figyelemmel. Ez idén sem volt másképp, így mi már jól ismerjük a győztes alkotásokat. Cikkünkben most Neked is bemutatjuk őket.

Bővebben

Így kösd le a gyerekeket, amíg Te a konyhában tevékenykedsz

Még javában tombol a nyári szünet, a gyerekek pedig két táborozás vagy nagyszülő-látogatás között otthon, a szülőktől várják, hogy lefoglalják őket – akkor is, ha a szülők éppen az ebéd vagy a vacsora elkészítésével foglalkoznak a konyhában. E heti blogcikkünkben az ilyen helyzetekre adunk néhány ötletet.

Bővebben

„Világújdonság” finomságok – nem csak édesen

Bár a forradalmi Zila tortaformák neve azt sugallja, hogy a hasznos konyhai eszközök csak sütemények készítése során tehetnek jó szolgálatot, egy kis kreativitással isteni előételek, sós ízelítő falatkák és újragondolt köretek is készíthetők a segítségükkel. Cikkünkben ezekhez adunk néhány izgalmas ötletet.

Bővebben