
Spárgás különlegességek a Zila új Séf Ajánlatában
A nemrégiben megújult étlapunk finomságait a napokban friss Séf Ajánlattal egészítettük ki, amelynek fogásait az egyik kedvenc tavaszi zöldségünk, a spárga inspirálta. Blogcikkünkben nemcsak ezt a finom és rendkívül egészséges növényt mutatjuk be, hanem ajánlatunk egyes fogásait is.
A zöldségek királyának nevezett spárga azon finomságok táborát erősíti, amelyek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is. Víztartalma igen magas (92% körül mozog), a kalóriatartalma viszont alacsony. Szénhidrátot és zsírt csak kis mértékben tartalmaz, viszont rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag. A hajtások fogyasztásával A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminokhoz és folsavhoz juttathatjuk a szervezetünket. A spárga emellett tartalmaz kalciumot, foszfort, vasat, káliumot, és igen gazdag zöld klorofillban, nátriumtartalma viszont alacsony, ami szintén kedvez az egészségünknek.

A spárga köré megálmodott Séf Ajánlatban szereplő fogások sorát természetesen az isteni spárgakrémleves nyitja, amelyet séfünk ez alkalommal egy másik nagy szezonális kedvencünkkel, bazsalikomos eperrel bolondított meg. Hasonló tavaszi ízkavalkád várja azokat, akik főételként a parajos spárgarizottóval kínált, bazsalikomos olajjal feldobott, házi parasztsonkában sült jércemellsteakünket választják.
Azok is könnyedén találnak ínyükre való finomságokat az ajánlat fogásai között, akik a hagyományos ízkombinációkat részesítik előnyben, és szívesebben választják a friss ízű spárga, valamint a tartalmas hollandi mártás verhetetlen párosát. Ez a tradícionálisnak számító kombináció az ajánlat két fogásában, a petrezselymes újburgonyával, spárgarőzsével és medvehagymás hollandi mártással tálalt, faszénen sült tonhalsteakünkben, valamint a petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással tálalt, baconbe tekert, vajas spárgaszálakban is élvezhetik a menüsor ételei közül válogatók.

Az ajánlat összeállításakor azokra a vendégeinkre is gondoltunk, akik nem fogyasztanak húst. Nekik a sokmagvas bundában sült spárgaszálakat ajánljuk, amelyeket illatos jázminrizzsel és rizlinges tartármártással kísérünk. Ez persze nem azt jelenti, hogy a keményvonalas húsimádókat cserben hagytuk. Az ő figyelmükbe az epres spárgasalátával és az édesburgonya hasábbal kínált, borskéregben sült bélszínszeleteket ajánljuk.

Az ínycsiklandó spárgás különlegességek sorát az évszakhoz illő, könnyed ízvilágú finomságok kísérik. Az ajánlat ételeinek sorát a mangóöntettel megbolondított Zila „világújdonság” citromos mousse torta zárja, a változatos fogások mellé pedig kétféle frissítőt is ajánlunk: az igazán tavaszias ízű Fölföldi Béla Bozzante bodzapezsgőt, illetve a korábbi években is nagy sikernek örvendő, zöld teával, száraz Martinivel, birspálinkával, bodzával és tonikkal készített tavaszi zsongás koktélt.
Ha szeretnéd te is kipróbálni a cikkben bemutatott finomságokat, látogass el a Zilába vagy rendelj házhoz a https://ZilaGO.hu oldalon!