
Tavaszi ízek a Zila megújult étlapján
A héten a meteorológiai tavasz is kezdetét vette. Ennek nem csupán azért örülünk, mert a hosszabbodó nappalok és az enyhülő idő végre mindannyiunkat kiráznak majd a tél végi kedvetlenségünkből, hanem azért is, mert rengeteg számunkra kedves, szezonális íz érkezik meg a piacokra és a boltok polcaira – ennek köszönhetően pedig a Zila étlapjára is.
Kedvenc ízeink már a levesek, előételek között is megjelennek. Az előbbiek közül a hagyományos finomságok mellett ebben az időszakban a marinált, grillezett sajttal kínált medvehagyma-krémlevest és a vajas galuskával zöldborsókrémlevest ajánljuk azoknak, akik tavaszias ízere vágynak, míg az előételek, könnyed fogások sorában a grillezett provolone sajttal tálalt eperbalzsamos friss salátára hívjuk fel a figyelmüket.

Új különlegességekből a szárnyasokkal, halfélékkel, valamint a sertés- és marhahússal készült ételek között sincs hiány. A medvehagyma, a friss paraj, a spárga, az eper, illetve a különböző erdei gombák több fogás alapanyagai között is megjelennek. Ez persze nem azt jelenti, hogy az örök kedvencek leszorultak az étlapról. A harcsapaprikás, a pecsenye kacsacomb, a cigánypecsenye, a hagymás rostélyos, a borjú bécsi és a Zila fatányéros a megújult menün is helyet kapott.

Hasonló a helyzet a tésztaételekkel is. Míg a különlegességeket és az új ízeket keresőkre sült tengeri spárgával, papardellével tálalt vöröstonhal falatok, paradicsomos strozzapreti tésztával kínált vargányagombás bélszínfalatok és medvehagyma-pestós, pirított pisztáciával bolondított papfojtó tésztával felszolgált házi sonkában grillezett gomolyasajt várnak, addig a hagyományos tésztaételek kedvelői továbbra is megtalálják étlapunkon a pirított szalonnával kínált, otthonos ízvilágú túrós csuszát.

Már nagyon várjuk, hogy vendégeink megtalálják legújabb kedvenceiket tavaszi étlapunkon.