Te és a Bor – borismereti képzés márc. 18-tól

Borismereti képzés indul 2014. március 18-án a Zila Kávéházban!

Kávéházunk ad otthont a 6 alkalomból és 1 záróvizsgából álló, keddi napokon 17:00 – 21:00 óra közötti, kóstolással egybekötött programsorozatnak, ahol az alapokat szakemberektől tanulhatod meg!

Témák

március 18.
1. Bevezető a borok világába

  • Borkóstolás alapismeretei (a bor színe, illata, ízhatása)
  • Borbírálat lépései, borok elemzése
  • Magyarország borvidékei
  • Borkategóriák, hungarikumok, termékismeret

március 25.
2. A fehérszőlő fajtáji

  • Fehérbor szőlőfajtái (magyar és világfajták)
  • Fehérbor készítésének technológiája
  • Minőségi elvárások, borbetegségek

 

április 1.
3. A pezsgő története és készítése

  • Szakmai látogatás a Törley Pezsgőgyárban (22., Budapest – Budafok – Anna u. 5-7.)

április 8.
4. A kékszőlő fajtái

  • A bor és egészség a mai tudomány szemével
  • A vörösbor szőlőfajtái
  • A vörösbor készítésének technológiája
  • A vörösborok csoportosítása és szempontjai, a siller és a rozé

április 15.
5. Tokaji borvidék

  • Tokaji borvidék bemutatása
  • Tokaji borok készítése, fajtái, évjáratai
  • Tokaji borkülönlegességek

április 22.
6. Pálinka, mint hungarikum

  • Pálinka készítése, fajtái, szervírozás módja
  • Betekintés a magyar és nemzetközi gasztronómiába
  • A borok kiszerelése és felszolgálása
  • Borok és ételek párosítása

április 29.,
7. Vizsga

  • elmélet és gyakorlat

 

A képzés ára 90.000 Ft, mely magában foglalja az oktatás díját, a kóstolandó borokat, italokat, a Törley Pezsgőgyár látogatását, vizsgadíjat és oktatási segédanyagokat.
A képzést az Exerem Kft. szervezi.

Regisztráció, további információ:
Zila Krisztina – 30/485 42 01 – mail@zilakavehaz.hu
Hollandi Gábor – 20/988 6432

A regisztráció 30.000 Ft befizetésével együtt érvényes.