Immunerősítő csodaszer a tél végi nyavalyák ellen
A tél utolsó heteire mindannyiunk immunrendszere kimerül. A szervezetünk ebben az időszakban kifejezetten érzékeny tud lenni, így nem csoda, hogy az átlagosnál is sűrűbben válunk az ilyenkor terjedő kórokozók áldozatául. Azonban ha megfelelő támogatást nyújtunk az immunrendszerünknek ezekben a napokban, jelentősen csökkenthetjük a fertőzések kialakulásának esélyét.
BővebbenTudj meg mindent farsangi ajánlatunk finomságairól!
Visszajáró vendégeink pontosan tudhatják, hogy a farsangi időszakra minden évben különleges menüsorral készülünk. Ez idén sincs másképp. Blogcikkünkből megismerheted az ajánlat fogásait.
BővebbenTalán még soha nem volt ennyi különlegesség egyszerre a Zila étlapján
A január elejei szabadságunkról való visszatérésünk után nemcsak a lelkesedésünk újult meg, hanem az étlapunk is. Ezúttal ráadásul a megszokottnál is több különleges ízzel, fogással készültünk visszatérő és új vendégeink számára.
BővebbenÍgy készítheted el a saját leveskockádat
A leveskocka nagyban megkönnyíti számos étel elkészítését. Sokan azonban nem szívesen használják a bolti változatokat, mivel azok tele vannak ízfokozóval, színezékkel és egyéb adalékanyagokkal. Ha egészségesebb változatra vágysz, akár te magad is könnyedén készíthetsz ízletes aromákkal teli leveskockát a saját konyhádban. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan.
BővebbenEzek a gasztrokalandok várnak rád a Zilában 2025-ben
Január első napjaiban sokan hajlamosak átgondolni magukban, hogy mi vár ránk az előttünk álló évben. Mi sem vagyunk ezzel másképp. Ilyenkor mindig nagyon szívesen idézzük fel, hogy a saját hagyományainknak eleget téve milyen gasztronómiai kalandokra hívjuk vendégeinket az év egyes időszakaiban. Blogcikkünkben most ezeket mutatjuk be. Az év első különleges menüsorával általában a farsangi tradíciók…
BővebbenÜnnepek utáni maradékmentés hatékonyan
Még mindig a karácsonyi, szilveszteri maradékokat kerülgeted a hűtőben, mélyhűtőben? Cikkünkben bemutatunk néhány ételt, melyek elkészítésével megmenthetjük, újragondolhatjuk az ünnepek alatt felhalmozódott maradékokat. A maradék húsokból isteni tésztaszószokat, rakottas ételeket főzhetünk, süthetünk. Ez utóbbiba a mélyhűtőbe bekerült fél adag pörköltek ugyanúgy belekerülhetnek, mint a szilveszteri malacsült maradéka. Ha a több mint egy héten át tartó…
BővebbenLast minute gasztroajándék: Csináld magad forró csokoládé 3 különböző módon
Váratlanul eggyel több vendégetek lesz karácsonykor? Még nem sikerült mindenkinek beszerezned az ajándékot, és a karácsony előtti utolsó napokat már nem rohangálással, hanem otthoni készülődéssel szeretnéd tölteni? Lepd meg őket csináld magad forró csokival! Cikkünkben 3 különböző módot is bemutatunk a látványos gasztroajándék elkészítésére. Ha van otthon olyan csokoládéd, jégkocka tartód és fagylaltos pálcikád, esetleg…
BővebbenBemutatjuk adventi ajánlatunkat
Alig több mint egy hét és itt a karácsony. Azoknak, akik alig bírják ki addig télies, karácsonyi ízek nélkül, szeretettel ajánljuk adventi menünket, mely december 3-ig érhető el. Bár az ősz véget ért, ez nem azt jelenti, hogy lemondtunk a sütőtökös finomságokról. A menüsor első fogásaként mézes sütőtökrémleves és birsalmás vöröskáposzta-krémleves duettet kínálunk, melyet mandulalikőrös…
BővebbenÉrdekességek a mákról
A téli ünnepek hagyományos finomságai a mák szerelmeseinek lettek kitalálva. Az apró, fekete, karakteres ízű magokból készült darálék ugyanis a bejglitől kezdve a mákos gubáig számtalan karácsonyi és újévi édesség alapanyaga. Ennek oka, hogy a népi hagyomány szerint a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben, ezért érdemes belőle ebben az időszakban…
BővebbenIdén is szeretettel várjuk karácsonyi előrendelésedet
A karácsonyi készülődés időszaka sokak számára nem az izgatott várakozás szellemében telik, hanem folyamatos aggodalommal, stresszel. Az ajándékok beszerzése, a lakás kitakarítása és feldíszítése mellett az ízletes vendégváró fogásokról is gondoskodni kell. A Zila készen áll levenni ezt a terhet az ünnepi összejövetel szervezőinek válláról. Visszajáró vendégeink már pontosan tudják, hogy az ünnepi időszakra nemcsak…
Bővebben