4 étel, amelyek bográcsban főzve a legfinomabbak
A bográcsozás nem egyszerű főzési művelet, hanem egy olyan közösségi élmény, amelyből a társaság minden tagja ki tudja venni a részét. Nem csoda, hogy eges családokban, baráti társaságokban nem telhet el nyár anélkül, hogy legalább egyszer elő ne kerülne a hatalmas üst és ne készülne benne valami finomság. Bár az előkészületek sokszor időigényesek, ezekből nemtől és kortól függetlenül mindenki ki tudja venni a részét. Van, aki a tűzrakással tud hozzájárulni a folyamatokhoz, mások az edény előkészítésével vagy a hozzávalók feldarabolásával. A közös erővel, kellemes hangulatban, jó beszélgetések mellett készült étel pedig igazán jól tud esni. Főleg mivel egyes ételek sokkal ízletesebbek lesznek, ha bográcsban készítjük el őket, mintha a tűzhelyen főnének meg. Cikkükben ezek közül mutatunk be néhányat.
BővebbenSütés nélküli sütemények a meleg napokra
Érthető, ha a júliusi hőségben te sem szívesen kapcsolod be a sütődet. Szerencsére ebben az időszakban sem kell lemondanod az ízletes desszertekről, hiszen számos olyan finomság receptje lelhető fel az interneten, amely sütés nélkül is elkészíthető. Cikkünkben adunk néhány ötletet, hogy milyen jellegű édességek között érdemes keresgélni.
BővebbenPácvariációk a nyáresti grillezésekhez
Bár ebben a melegben, ha tehetjük, napközben a legszívesebben a vízpartra, vagy legalábbis fedett – lehetőleg légkondicionált – helyre menekülünk, ahogy elérkezik az esti enyhülés, előkerülnek a grillsütők és elkezdődnek a hangulatos BBQ partyk. Ugyan biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek megvan már a maga jól bevált pác receptje, most mi is összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyekkel adhatunk egy-egy új csavart a megszokott ízeknek.
BővebbenA soknyári sláger: a levendula
Június második felében virágba borulnak a levendulaföldek, és gyönyörű, halványlila árnyalatokkal színesítik a látképet. A levendulát elsősorban gyógy- és haszonnövényként termesztik, hiszen nyugtató, antibakteriális, gyulladáscsökkentő és fejfájás-csillapító hatással bír, és a ruhásszekrényekbe akasztva hatékonyan távol tartja a ruhamolyokat. Emellett azonban a gasztronómiában is egyre szélesebb körben alkalmazzák.
BővebbenAz igazi olasz gelato titkának nyomában
Ki ne kívánna meg nyári melegben néhány gombóc hűsítő fagylaltot? Sokszor azonban szomorúan szembesülünk vele, hogy nem pont olyan finomság kerül a tölcsérünkbe vagy kelyhünkbe, mint amiről az olaszországi nyaralásokra visszagondolva álmodoztunk. De vajon mi az, ami a hamisítatlan olasz gelatót megkülönbözteti a ránézésre ugyanolyan krémesnek és ízzel telinek tűnő fagylaltoktól?
BővebbenHamisítatlan nyári ízek a Zila megújult étlapján
Imádjuk, hogy étlapunkon a klasszikus finomságok mellett szezonális alapanyagokkal készülő különlegességek is mindig helyet kapnak. A héten a tavaszi kedvencek átadták a helyüket a nyárias ízvilágú fogásoknak a Zila menüjén, mi pedig alig várjuk, hogy megismerjétek őket.
BővebbenSzokatlan, mégis ellenállhatatlan nyári ízkombinációk, amelyet mindenképpen ki kell próbálnod
Nyáron lenyűgöző mennyiségű szezonális gyümölcs, zöldség és fűszer közül válogathatunk. Bár bizonyára minden háztartásnak megvannak a maga bevett fogása, amelyek ebben az időszakban mindenképp elkészülnek a piacokon, szupermarketekben elérhető friss finomságokból, blogcikkünkben most néhány új, extravagáns ízkombináció kipróbálásához szeretnénk ihletet adni.
BővebbenA szezon legalulértékeltebb finomsága: az egres
Egyesek a menzai egresmártás óta nem mertek újra kísérletezni a nyár egyik első bogyós gyümölcsével, a piszkének is nevezett egressel, mások még nem is igen hallottak róla. Pedig az egres nagyszerű gyümölcs, amelynek íze és tápértéke miatt is helye lenne az Instagramon és a Pinteresten megjelenő, gyönyörű, színes reggeli joghurtos tálakban és ínycsiklandó süteményekben.
BővebbenHűsítő jegestea-variációk a meleg napokra
Hamarosan itt a nyár, az évszak érkezése pedig minden bizonnyal a kánikulák időszakát is magával hozza majd. Az év ezen szakában különösen fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő folyadékbevitelről. Azok számára, akik unják a csapvizet, és a különböző szörpök, limonádék sem hozzák lázba őket, remek alternatíva lehet a jeges tea.
BővebbenDobd fel eperrel!
Az eperszezont április végétől egészen nyár közepéig élvezhetjük. A piacokon, szupermarketekben járva nehéz ellenállni a halmokba rakott, isteni illatú, élénkpiros gyümölcsöknek. Vannak, akik lekvárnak, szörpnek főzik be otthon, mások csak kellemes csemegének vásárolják. Ez utóbbiak kedvéért mutatunk most be néhány olyan ételt és italt, amelyeket még izgalmasabbá tehet az eper.
Bővebben