Ételek, amelyeket általában előre csomagolva vásárolunk meg, pedig otthon fillérekből elkészíthetnénk őket

Néha egyszerűbb egy-egy hozzávalót készen leemelni a szupermarketek polcairól, és természetesen megértjük, ha valakinek nincs kedve, ideje vagy energiája az ilyen alapanyagok megcsinálásával vesződni. Sokszor azonban anyagi okokból mégis sokkal jobban megéri házilag elkészíteni egyiket-másikat. Blogcikkünkben bemutatunk néhány ilyen hozzávalót.

Bővebben

Olajos magvakkal az egészségért

Legutóbbi cikkünkben egy az immunerősítő gyömbérshotot mutattuk be nektek. Ezen a héten azzal kapcsolatban adunk tanácsot, hogy mit érdemes nassolni ezekben a hetekben, hogy a snackként fogyasztott finomságok is hozzájáruljanak a testi-lelki egészségünkhöz.

Bővebben

Immunerősítő csodaszer a tél végi nyavalyák ellen

A tél utolsó heteire mindannyiunk immunrendszere kimerül. A szervezetünk ebben az időszakban kifejezetten érzékeny tud lenni, így nem csoda, hogy az átlagosnál is sűrűbben válunk az ilyenkor terjedő kórokozók áldozatául. Azonban ha megfelelő támogatást nyújtunk az immunrendszerünknek ezekben a napokban, jelentősen csökkenthetjük a fertőzések kialakulásának esélyét.

Bővebben

Így készítheted el a saját leveskockádat

A leveskocka nagyban megkönnyíti számos étel elkészítését. Sokan azonban nem szívesen használják a bolti változatokat, mivel azok tele vannak ízfokozóval, színezékkel és egyéb adalékanyagokkal. Ha egészségesebb változatra vágysz, akár te magad is könnyedén készíthetsz ízletes aromákkal teli leveskockát a saját konyhádban. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan.

Bővebben

Ezek a gasztrokalandok várnak rád a Zilában 2025-ben

Január első napjaiban sokan hajlamosak átgondolni magukban, hogy mi vár ránk az előttünk álló évben. Mi sem vagyunk ezzel másképp. Ilyenkor mindig nagyon szívesen idézzük fel, hogy a saját hagyományainknak eleget téve milyen gasztronómiai kalandokra hívjuk vendégeinket az év egyes időszakaiban. Blogcikkünkben most ezeket mutatjuk be. Az év első különleges menüsorával általában a farsangi tradíciók…

Bővebben

Ünnepek utáni maradékmentés hatékonyan

Még mindig a karácsonyi, szilveszteri maradékokat kerülgeted a hűtőben, mélyhűtőben? Cikkünkben bemutatunk néhány ételt, melyek elkészítésével megmenthetjük, újragondolhatjuk az ünnepek alatt felhalmozódott maradékokat. A maradék húsokból isteni tésztaszószokat, rakottas ételeket főzhetünk, süthetünk. Ez utóbbiba a mélyhűtőbe bekerült fél adag pörköltek ugyanúgy belekerülhetnek, mint a szilveszteri malacsült maradéka. Ha a több mint egy héten át tartó…

Bővebben

Last minute gasztroajándék: Csináld magad forró csokoládé 3 különböző módon

Váratlanul eggyel több vendégetek lesz karácsonykor? Még nem sikerült mindenkinek beszerezned az ajándékot, és a karácsony előtti utolsó napokat már nem rohangálással, hanem otthoni készülődéssel szeretnéd tölteni? Lepd meg őket csináld magad forró csokival! Cikkünkben 3 különböző módot is bemutatunk a látványos gasztroajándék elkészítésére. Ha van otthon olyan csokoládéd, jégkocka tartód és fagylaltos pálcikád, esetleg…

Bővebben

Bemutatjuk adventi ajánlatunkat

Alig több mint egy hét és itt a karácsony. Azoknak, akik alig bírják ki addig télies, karácsonyi ízek nélkül, szeretettel ajánljuk adventi menünket, mely december 3-ig érhető el. Bár az ősz véget ért, ez nem azt jelenti, hogy lemondtunk a sütőtökös finomságokról. A menüsor első fogásaként mézes sütőtökrémleves és birsalmás vöröskáposzta-krémleves duettet kínálunk, melyet mandulalikőrös…

Bővebben