Gasztrohungarikumok 3. – Fűszerpaprika
Nem meglepő, hogy a hazai konyha egyik legmeghatározóbb alapanyaga, a paprika is felkerül a gasztrohungarikumok listájára – ráadásul nem is egy, hanem kétféle verzióban: a szegedi és a kalocsai fűszerpaprika őrlemény is védelmet élvez.
BővebbenForró, frissít és nyugtat. Mi az?
Ahogy sok más gasztronómiai találmánynak, az ír kávénak is van egy kedves kis története arról, hogy kinek az agyából és milyen körülmények között pattant ki, hogy alkohollal keverje a kávét. Ma már kultikus italnak számít Joe Sheridan találmánya, amit szívesen iszunk a hétvégéken.
BővebbenUnod már a grillhúst? Grillezz gyümölcsöt!
Ebben a meleg időben bizonyára már mindenkinek megjött a kedve egy kis szabadtéri sütögetéshez. Ha már unod a sok nehéz húst és kipróbálnál valami mást is a grillen, jó szívvel ajánljuk a gyümölcsgrillezést. Elsőre talán furcsának hangzik, pedig egészen különleges ízeket tudsz előhozni ilyen módon. Nézzük, melyik gyümölcsöket érdemes kipróbálnod!
BővebbenMit ropogtatunk a strandon?
Nem sokban különbözik, mit kívánt a magyar régen és ma a Balaton partján. Ugyan nagyobb a választék és jóval több étterem és vendéglő is nyílt a büfék mellé, de valahogy mégis mindig visszakanyarodunk a régi jó slágerételekhez.
BővebbenItt a befőzés ideje – lekvárfőzési és befőzési kisokos
Az otthoni lekvár az igazi. Hogy miért? Egészségesebb, mindig tudod, mi van benne, olcsóbb és nem utolsó sorban finomabb is, mint bolti társa. Azonban mint mindennek, a befőzésnek is vannak aranyszabályai. Összegyűjtöttük a legfontosabbakat.
BővebbenRetro magyar üdítők újratöltve
Újra visszatérünk a múltba mai blogunkban, hogy a strandra készülődve vidáman csomagoljuk a megfelelő mennyiségű innivalót. Előző cikkünkben a Bambi, a Márka és a Traubisoda felemlegetése után ma újra régi magyar üdítőmárkákkal szeretnénk foglalkozni.
BővebbenAz amerikaiak kedvenc szendvicse, a BLT
Az amerikai szendvicskultúra világszerte ismert, jórészt gyorséttermei miatt, ahol a BLT szintén hódít. Azonban egy kiadós hétvégi reggelinek mégis szívesebben fogyasztanánk az eredeti recept alapján.
BővebbenKopi Luwak avagy a világ legdrágább kávéja
Rengeteg kávéfajta létezik és sokféleképpen lehet variálni őket. Egy különleges kávéfajtát szeretnénk bemutatni, amit ugyan már több helyen lehet kóstolni Magyarországon, mégis nagyon kevés van belőle és ebből kifolyólag az ára is borsos.
BővebbenRetro magyar üdítők a tökéletes nyári életérzéshez
Mindenki szürcsöl valamit a vízparton. Ma már másféle márkák közül válogathatunk, de volt idő, amikor a strandok magyar márkás üdítőkkel voltak tele. Valljuk be, azért nagyon hiányoznak ezek az ízek, hiszen felhőtlen nyári emlékeket idéznek fel.
BővebbenEgy gyors szendvics reggelire? Lehetne másképp is?
Mindenki szokott szendvicset enni – reggelire vagy vacsorára, időnként ebédre is. Vajon kinek az ötlete volt, hogy két szelet kenyér közé sonkát tegyen? A mai blogunkban az egyik leghíresebb szendviccsel foglalkozunk, a croque monsieurrel.
Bővebben