Így szerettessük meg a gyerekekkel az ételeket
Minden ember, akinek gyereke születik, szembesül azzal a problémával, hogy új ételeket kell megismertetni a csemetével. Vannak szerencsés szülők, akik gyereke bármit szívesen elfogyaszt, így az ételek bevezetése csak egy átlépendő feladatot jelent. De nem mindenki jár a szerencse útján: akadnak tipikusan rossz evő gyerekek. Velük igazán nagy kihívás megszerettetni egyes ételeket. Mik ezek, és…
BővebbenÖntöttvas edények – Miért jók és mire figyeljünk velük kapcsolatban?
Bár már időszámításunk előtti 8. századtól kezdve használják mindazok, akik főzésre adták a fejüket, az utóbbi évtizedekben egyre kevesebb figyelmet kapnak az öntöttvas edények. Pedig fantasztikus tulajdonságaik miatt érdemes lenne többet foglalkozni velük!
BővebbenKávézzunk vagy teázzunk?
Örök kérdés és küzdelem a kávésok és a teások közt, hogy melyik egészségesebb vagy károsabb. Mindkét ital a civilizált kultúra része évezredek óta. Sokan sokféleképpen érveltek egyik vagy másik mellett, de egyértelműen sose dőlt még el, melyik a jobb. Mi sem fogjuk eldönteni, csupán összeszedjük, melyik mit tud.
BővebbenCsináld magad saláta
A saláták fontos és egészséges részét képezhetik az étrendünknek, de sajnos gyakori a probléma, hogy gyerekek – és sok esetben egyes felnőttek is – unalmasnak találják. Pedig fontos lenne, hogy minél inkább részét képezze a táplálkozásunknak. Szerencsére vannak trükkök, amivel bárki számára meghozhatjuk hozzá a kedvet! Íme, a mi egyik kedvenc praktikánk.
BővebbenFehérje, víz, vitaminok – Étkezési kisokos 2.
Az utóbbi években egyre fontosabbnak tartják az emberek az egészséges étkezést, mert az a hosszú élet egyik titka. Magyarországon egyébként is népbetegség az elhízás, valamint vezető helyet foglal el az infarktus és a további, elhízás miatt kialakult érrendszeri megbetegedések – melyek bizony sok esetben sajnos korai halállal végződnek. Hogy függ össze ez a táplálkozással? Kiderítjük!…
BővebbenŐsszel is frisset, egészségeset!
Sokan úgy gondolják, hogy a nyár végével le kell mondani a friss, zamatos zöldségekről, pedig valójában rengetek olyan finomságot találhatunk az őszi hónapokban, melyek épp ilyenkor teremnek a legbőségesebben. Van, amit még utolsó alkalommal szerezhetünk be frissen, de olyan is akad, ami most indul csak be igazán.
BővebbenSzüret régen és ma
Az ősszel együtt beköszöntött a szüreti időszak is, amikor végre az egész éven át gondozott szőlőtőkékről leszedhetjük a jól megérdemelt gyümölcsöket. Ma a városokban élők már nem igazán látnak bele ennek az eseménynek a rejtelmeibe, pedig a szürethez számos hagyomány és népszokás is tartozik.
BővebbenZsír, szénhidrát, tápanyag, energia – Étkezési kisokos 1.
Az utóbbi években egyre fontosabbnak tartják az emberek az egészséges étkezést, mert az a hosszú élet egyik titka. Magyarországon egyébként is népbetegség az elhízás, valamint vezető helyet foglal el az infarktus és a további, elhízás miatt kialakult érrendszeri megbetegedések – amelyek bizony sok esetben sajnos korai halállal végződnek. Hogy függ össze ez a táplálkozással?…
BővebbenBuddy Valastro, a Tortakirály
Egy nagyhangú, Szicíliából származó cukrász New Yorkban létrehozta az USA egyik leghíresebb sütivállalkozását. Hogy csinálta? Mi a titka? Kiderítjük!
BővebbenSzárított fűszerek házilag
A meleg hónapok múlásával egyre kevesebb fűszernövényt tudunk házilag megtermelni, így szép fokozatosan le kell mondanunk a friss alapanyagokról, hacsak nem biztosítunk nagyon speciális környezetet nekik.
Bővebben