Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

Vasárnapi ebéd

Ha a vasárnapi ebédről van szó, minden magyar képzeletébe bekígyózik az isteni húsleves és a rántott hús mennyei illata. Nem is csoda, hiszen ünnep ez, amikor az egész heti rohanás után végre mindenki együtt ül asztalhoz. A múlt századbeli vasárnapi ebédek még igazi családi találkozók voltak, ahol együtt étkeztek az unokák, szülők és nagyszülők, de…
Tovább...

Csokis lett! – Baleset a konyhában

Aki gyakran sürgölődik a konyhában, biztosan tudja, mennyi kosszal járhat egy-egy bonyolultabb fogás elkészítése. Az előkészületek, a sütés-főzés, a mosogatás mind-mind komoly kihívás – de egyik sem vetekedhet, egy beszáradt maszattal. A csokoládé nemcsak finom, de bizony makacs jószág is, ha beleeszi magát a ruhánkba, nehéz tőle megszabadulni. Persze a Zilában töltött évek alatt sok-sok…
Tovább...

Honnan ered a Dobos torta?

Gondoltátok volna, hogy napjaink egyik legnépszerűbb csemegéjét, a Dobos tortát egy inas kétbalkezességének köszönhetjük? Dobos mester inasa ugyanis épp tartósítani készült a vajat egy adag sóval, figyelmetlenségből azonban süvegcukorport tett a köpülőbe. A curkászmester azonban nem esett kétségbe; miután megkóstolta a cukrozott vajat, és igen ízletesnek találta, kísérletezésbe kezdett vele. Először a mára már világszerte…
Tovább...

Nagy Zoltán, a Zila mókamester pincére

A Zila Kávéház többek között annak köszönheti otthonos, vidám és meleg hangulatát, hogy alkalmazottai egy jól összeszokott, sok éves múltra visszatekintő csapatként dolgoznak együtt nap mint nap Önökért, vendégeinkért. „Az elhivatottság rendkívül fontos a magas minőség nyújtásához” – így érez ezzel kapcsolatban pincérünk, Nagy Zoltán is, aki immár tizenkettedik éve erősíti a Zila Kávéház gárdáját.…
Tovább...

Mangalica pástétom Zila formában hagymalekvárral és fürjtojással

Ki ne kóstolta volna már a hazánkban őshonos mangalica fenséges, zamatos húsából készült számtalan fogás egyikét?  Az eredetileg a bakonyi és szalontai malacok és a vaddisznók kereszteződéséből létrejött mangalicát rendkívül kedvelték sok zsírt adó, jóízű húsáért, illetve nem sok gonddal járó, külső tarthatóságáért. Az évek során a mangalica a nagy malacpestis következtében kiszorult ugyan a…
Tovább...

A Cukrász szövetség hírei

Jó hír a sütik szerelmeseinek: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete újra elindítja Kortárs Cukrászok rendezvénysorozatát a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.
Tovább...

A torta születése

A tortát mindenki szereti – azt pedig megszámolni se tudjuk, hányféle és fajta finomság süthető.
Tovább...