Februári gasztroprogramok
Hiába az év legrövidebb hónapja, február is tele van izgalmas programokkal, melyek során az ízlelőbimbóinkat kényeztetik. Lássuk, hova érdemes ellátogatni a közeljövőben!
BővebbenAmikor minden apró hely számít: konyhai tárolás
Minden háziasszony tudja, hogy nem létezik elég nagy konyha. Előbb vagy utóbb az utolsó négyzetcentimétert is képesek vagyunk belakni, de ha ügyesek vagyunk, akkor ezt a pontot jó sokáig elodázhatjuk!
BővebbenA csodálatos fahéj avagy nem baj, hogy annyi fahéjas sütit ettünk karácsonykor
Ha téli fűszer, akkor fahéj. Története végigkíséri az emberiség történetét, a legrégebben ismert fűszerek egyike. Az ősi gyógyítók az aranynál is értékesebbnek tartották, de vajon miért?
BővebbenA farsangi fánk története
Együnk sokat farsang alkalmából! Hogy miért? A hagyomány szerint minél többet eszünk farsangkor, annál több lesz a termés. Ezen kívül a böjti időszak előtt hagyjuk meg magunknak azt a kényelmet, hogy egy kicsit f(al)ánkok legyünk.
BővebbenCitrusos sütemények – a téli felüdülés
Azt már megszoktuk, hogy télen nehezebben jutunk hozzá a különböző gyümölcsökhöz, viszont az mindig fájó pont, hogy emiatt a gyümölcsös süteményekhez, tortákhoz is nehezebben jutunk hozzá. Szerencsére azonban a citrusféléknek épp ilyenkor van igazán szezonja, így ezekből akár néhány finomságot is készíthetünk! Íme a mi három, egyszerűen elkészíthető kedvencünk!
BővebbenImádjuk vagy gyűlöljük: koriander
Míg egyes fűszereket – például a sót, borsot, oregánót – mindenki szívesen tart a konyhájában, mert egyetlen valamire való fogást sem tud elképzelni nélküle, addig az ételízesítők között akadnak számkivetettek is. A leghevesebb vitákat magasan a koriander vezeti, pedig megfelelő felhasználással fantasztikus ízvilágot kölcsönözhet ételeinknek!
BővebbenJanuári gasztroprogramok
2018-ban is rengeteg izgalom és kaland áll előttünk főleg, s persze megannyi finomság! Indítsuk a januárt csodás gasztroprogramokkal, hiszen számos lehetőség áll előttünk ebben a hónapban is!
BővebbenSzilveszteri partifalatkák
Sokaknak az év legnagyobb bulija a szilveszter esti házibuli. Akár házigazda vagy, akár csak vendégségbe érkezel, egy dolog biztos: valami finomsággal készülni kell.
BővebbenKarácsonyi maradékmentés
A három napig tartó lakomára nehéz felkészülni, s szinte elkerülhetetlen, hogy mindenből maradjon egy kevés – hacsak nem épp a másik végletbe esünk, amikor semmiből sem készítünk eleget.
BővebbenMi fán terem a töltött káposzta?
Vannak hagyományos ünnepi ételek, melyek nélkül nem telhet egy karácsony. A halászlé és a kacsa mellett az egyik legnépszerűbb ilyen a töltött káposzta, mely ráadásul nagy múltra tekint vissza.
Bővebben