Félelmetesen finom falatok Halloweenra
Óriási tempóban közeleg Halloween, ezen alkalomból pedig manapság már nem csupán az angolszászok rendeznek démonűző bulit, hanem Európában is egyre elterjedtebb partival ijesztgetni a halál szellemeit, a boszorkányokat és egyéb démonokat. Összegyűlni, beöltözni, jókat enni-inni, táncolni, beszélgetni – ez Halloween nélkül is klassz program, de ha már specifikus, akkor érdemes körülnézni, mit főzhetünk, süthetünk vendégeinknek,…
BővebbenÚjabb borvacsora a Zila Kávéházban!
November végén ismételten egy gasztronómiai utazásra invitáljuk vendégeinket, ezúttal a Günzer Pincészet borai mellé kínálunk finomabbnál finomabb fogásokat!
BővebbenKötelező program sajtfanatikusoknak – I. Nemzetek Sajtfesztiválja
Aki a sajtot szereti, rossz ember nem lehet! Van aki csak a hagyományos fajtákat kedveli, vannak olyanok, akik inkább az ínyenc különlegességet fogyasztják szívesen, de ritkán adódik lehetőség, hogy egyszerre próbáljunk ki minél több, akár 365 fajtát is.
BővebbenHa Halloween, akkor tökfaragás!
Halloween nem kifejezetten a magyar tradíciók szerinti ünnep, de azért találhatunk kapcsolódási pontokat. Október vége-november eleje felénk is hagyományosan a halottakkal szembeni tisztelgésről szól, ekkor ünnepeljük a halottak napját. Gyertyát gyújtunk a temetőben, és megemlékezünk halottainkról. Ezzel szemben az angolszászok valami egész mást tesznek. Jelmezekbe öltöznek, és így próbálják lerázni magukról a halál kísértetét!
BővebbenZila Szívküldi Tortaforma
A Zila Tortaformák megjelenésük óta forradalmasították a cukrászatot. A bonyolult technológiák használata nélkül immár bárki számára lehetővé vált, hogy különleges, folyékony töltelékes tortákat készíthessen otthon, egyszerűen. De ahogy a kezdetektől fogva az innováció jellemezte a Zila Tortaformákat, úgy a mai napig is az állandó újításokat kutatja Zila László és csapata. A sok kísérletezés és ötletelés…
BővebbenMindannyiunk őszi kedvence, a gesztenye
Ősztől tavaszig lépten-nyomon gesztenyeárusokra bukkanunk: legtöbbször a frissen sült, meleg gesztenyecsomagokat kaphatunk tőlük, de ha még nyers formában árulják érdemes lecsapni rá, mert rengeteg finomságot készíthetünk belőle!
BővebbenItalok a tányéron: Scotch
Az alkoholfogyasztásnak világszerte óriási kultúrája van, minden országnak megvan a saját nemzeti itala. Míg nekünk magyaroknak a pálinka és az unikum a legendás röviditalunk, addig Mexikóban a tequila, Skóciában pedig a scotch a nemzeti ital. Ám ez utóbbi nemcsak a pohárban, hanem a tányéron is megállja a helyét.
BővebbenSaláták ősziesen
Imádjuk a salátákat, mert frissek, egészségesek és változatosak. És bár hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ősszel már kevésbé dobhatjuk fel velük az étrendünket, ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk! Hiszen ebben az évszakban csak még izgalmasabbá tehetjük a salátáinkat!
BővebbenÍgy szerettessük meg a gyerekekkel az ételeket
Minden ember, akinek gyereke születik, szembesül azzal a problémával, hogy új ételeket kell megismertetni a csemetével. Vannak szerencsés szülők, akik gyereke bármit szívesen elfogyaszt, így az ételek bevezetése csak egy átlépendő feladatot jelent. De nem mindenki jár a szerencse útján: akadnak tipikusan rossz evő gyerekek. Velük igazán nagy kihívás megszerettetni egyes ételeket. Mik ezek, és…
BővebbenÖntöttvas edények – Miért jók és mire figyeljünk velük kapcsolatban?
Bár már időszámításunk előtti 8. századtól kezdve használják mindazok, akik főzésre adták a fejüket, az utóbbi évtizedekben egyre kevesebb figyelmet kapnak az öntöttvas edények. Pedig fantasztikus tulajdonságaik miatt érdemes lenne többet foglalkozni velük!
Bővebben