Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Gasztrohungarikumok 2.: Borok

Magyarországon 22 borvidékről kerülnek a hazai és a külföldi asztalokra csodálatos italok, de mindösszesen két terület készít valódi hungarikumnak számító nedűket: a tokaji és az egri. A tokaji aszú és az egri bikavér nem véletlenül kerültek nemzeti oltalom alá.

Bővebben

Hamarosan itt a Bocuse D’or európai döntője

Az ezévi európai döntőben Pohner Ádámért szoríthatunk majd, aki mindössze 25 éves, mégis ez a második Bocuse D’or versenye, ugyanis Széll Tamás kettese után commisként második lett a két évvel ezelőtti magyar válogatón.

Bővebben

Magyarország, az ásványvizek hazája

Víz nélkül nincs élet! Ezt már kisgyerekként megtanulja mindenki, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy azok, akik Magyarországon élnek, milyen szerencsés helyzetben vannak.

Bővebben

3 könnyű tavaszi saláta

Bármennyire is imádjuk a zöldségeket, be kell látnunk, hogy a téli időszakban bizony nehéz változatosan friss salátákat összeállítani. Most viszont már itt a tavasz, elkezdődött a zöldségszezon, így végre csak a képzeletünk szab határt!

Bővebben

Gasztrohungarikumok 1. – Kolbászok

2012 áprilisa óta a hungarikum már nemcsak egy homályos jelentésű szó, hanem egy valóban létező gyűjtőfogalom, mely segítségével megkülönböztetnek, kiemelnek a magyarságra jellemző tulajdonságokat, egyediségeket, különlegességeket és minőséget. A szigorú szempontok alapján mérlegelő Hungarikum Bizottság immár hetvennél is több hungarikumot ismert el, a lista pedig csak folyamatosan bővül. A hunagrikumokon belül több kategóriát is bevezettek,…

Bővebben

Úri muri vagy fontos étkezés? Ismerkedés az afternoon tea tradíciójával

Ma már kevésbé elterjedt, de még élő hagyomány az angoloknál a délutáni teázás. Mit gondolnál, ha kiderülne, hogy nem is az angolok öntöttek először tejet a teájukba és a híres teadélután nem is öt órakor tartandó? Valójában a franciák itták először tejjel és a „nice cup of tea”-t sem ötkor szokás felszolgálni, hanem 3 és…

Bővebben

Bazsalikom a balkonon? Itt az idő, most vagy soha!

Bizony minden konyhatündér eljátszott már a gondolattal, hogy saját, friss fűszerekkel dolgozhat a konyhájában. Mi pedig összeszedtünk Nekik néhány tippet, hogy mindenképpen sikeres legyen a bazsalikom termesztése otthoni körülmények között is.

Bővebben

Tavaszi frissesség a zöldségek erejével

A téli hónapok után szervezetünk már szó szerint ki van éhezve a friss zöldségekre! Márciusban még kevés szezonális zöldséggel találkozhattunk, de áprilistól végre megtelnek az áruházak is piacok a friss finomságokkal.

Bővebben
Scroll To Top