Így készül a kedvenc nyári édességünk, a fagyi
A fagylalt az egyik legkedveltebb nyári nyalánkság, mely frissítő és kellemesen hűsítő élményt nyújt. Blogcikkünkből megtudhatod, miből és milyen lépések során készül a fagylalt.
BővebbenFelejtsd el a gumis állagú grillsajtot! Íme néhány alternatíva
A kellemes nyáresti összejövetelek tökéletes apropója a grillezés. A legtöbb társaságban manapság már nemcsak különböző húskészítmények kerülnek a grillrácsra, hanem a vegetáriánusokra gondolva zöldségek, sajtok is. Vannak azonban, akik nem kedvelik a hagyományos grillsajt gumis, nyikorgós állagát. Blogcikkünkben nekik szedünk össze néhány alternatívát.
BővebbenÍme a Zila hűsítő finomságai!
Az idei évben igazán változatos finomságokkal készültünk az év legmelegebb hónapjaira. Blogcikkünkből most mindent megtudhatsz a Zila nyári kedvenceiről.
BővebbenÚj vákuumcsomagolt termékek a Zila kínálatában
Új, vákuumcsomagolt, félkész ételekkel bővült a Zila kínálata. Hogy mire jó a vákuumcsomagolás, és miért teszi ez a nagyszerű technológia egyszerűbbé és kényelmesebbé a főzést és a vendégvárást? Blogcikkünkből kiderül.
BővebbenIsmerd meg a világ legveszélyesebb sajtját!
A hírhedt casu martzu sajtot a világ egyik legveszélyesebb ételeként tartják számon, melyet az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is betiltottak. Blogcikkünkből megtudhatod, miért.
BővebbenSajt-kisokos IV. – Különleges sajtok, melyek nem tehéntejből készülnek
A sajtra gondolva a legtöbbünknek valószínűleg a tehéntejből készült fajták jutnak eszébe, pedig nem csupán ez lehet a sajt alapanyaga. Cikksorozatunk e heti részéből megtudhatod, mely állatok tejéből készítenek még sajtot.
BővebbenSajt-kisokos III. – Minden, amit a legismertebb sajtokról tudnod kell
Múlt héten a sajtgyártás folyamatát ismerhetted meg a Zila blogján. Most a legelterjedtebb sajtfajtákat mutatjuk be neked. Számos különböző sajtfajta létezik a világon. Mindnek más jellegzetességei vannak, és változó módszerekkel, évszázadok óta tökéletesített eljárásokkal készülnek. Mozzarella A mozzarelláról már az előző cikkünben is szót ejtettünk, mivel ez az a sajtfajta különlegesnek tekinthető olyan szempontból,…
BővebbenSajt-kisokos II. – Így készül a sajt
Cikksorozatunk előző részében a sajt történetét mutattuk be. Ezen a héten a sajtgyártás izgalmas folyamatának bemutatásával folytatjuk.
BővebbenSajt-kisokos I. – A sajt története
Legyen szó akár francia lágy sajtokról, akár az olyan évekig érlelt finomságokról, mint az olasz parmezán, a sajt évezredek óta fontos és széles körben kedvelt élelmiszerünk. Az elkövetkező hetekben olyan cikkeket olvashattok majd a blogunkon, melyekből minden kiderül, amit a sajtról tudni érdemes. Ezen a héten a sajtkészítés történetét mutatjuk be.
BővebbenTermészetes tartósítási eljárások
Nem csak tartósítószerekkel óvhatjuk meg ételeinket a romlástól. Számos természetes tartósítási eljárás ismert, melyeket az emberiség évezredek óta használ, és az élelmiszeripar a mai napig alkalmaz. E heti blogcikkünkben ezek közül mutatunk be néhányat. Az élelmiszerek romlásának egyik leggyakoribb oka a baktériumok, penészgombák és élesztőgombák elszaporodása. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, hőmérsékletnek, nedvességtartalomnak és a közeg…
Bővebben