Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

Kedvenc júniusi gyümölcseink

Bár még májusban járunk, itt az ideje, hogy felkészüljünk a júniusi ízforgatagra! A piacok lassan 1000 színben pompáznak, és hónapról hónapra egyre több zöldség és gyümölcs érik be. Ezekből az étlapunkon is mindig található egy-két kedvenc, most pedig álljon itt néhány recept is, hogy az otthoni asztalról se hiányozzanak a gyümölcsös finomságok!
Tovább...

Julia – egy ikon a konyhából

Mára a szórakoztatóipar komoly szegmensét képzik a gasztroműsorok, gasztro-realytik, -krimik és -regények. Minden valamirevaló híresség szakácskönyvet ír, blogol vagy legalábbis képeket oszt meg az Instagramon a főzési szokásairól. De volt valaki, aki korát megelőzve forradalmasította a műfajt, és már a ‘60-as években igazi gasztrosztár volt: Julia Child.
Tovább...

Hajápolás a konyhából

Bár már május közepén járunk, az időjárás egyelőre a kuckózásnak kedvez, így lehet egy kis időnk, hogy a szépségápolással foglalkozzunk. Ahhoz, hogy ragyogó hajat varázsoljunk magunknak, ki se kell dugnunk a lábunk a lakásból, elég csak kimennünk a konyhába.
Tovább...

Sorozatok a konyhából

Minden igazi házibuli kedvenc helye a konyha, itt szövődnek a szerelmek, itt folytatjuk a világmegváltó beszélgetéseinket, így nem véletlen, hogy kedvenc sorozataink és filmjeink sok-sok jelenete is a konyhában játszódik.
Tovább...

(T)együnk a tavaszi fáradtság ellen

Legtöbbünk kedvenc évszaka a tavasz, de ahhoz, hogy minden percét kiélvezhessük érdemes felvennünk a harcot az évről-évre megjelenő kellemetlen vendég, a tavaszi fáradtság ellen. Ehhez a sporton és a megfelelő mennyiségű alváson kívül érdemes célba vennünk a konyhát: pár apró változtatással komoly eredményeket érhetünk el.
Tovább...

Májusi gasztroprogramok

Május az egyik kedvenc hónapunk: már nagy léptekkel tartunk ilyenkor a nyár felé, a piacok színes forgataga megmozgatja a fantáziánkat, mit is kellene főzni. Ha más főztjére vagyunk azonban kíváncsiak, ebben a hónapban is számos gasztroprogram csábít minket – végre az idő is kedvez neki, hogy minél többet legyünk a szabadban.
Tovább...

Bizarr fagylaltok

Csoki, citrom, vanília, puncs esetleg sztracsatella – gyerekkorunk fagylaltkínálata. Akadnak, akik még ennél sokkal tovább merészkednek: egészen elképesztő, első látásra ijesztő ízekkel is találkozhatunk a világ körül!
Tovább...

Húsvéti dekor az asztalon – DIY ötletek a világ körül

Az ünnep közeledtével a húsvéti menü kitalálása mellett fontos szerepet kap a húsvéti asztal dekorációjának megtervezése is. Az áruházak széles kínálata is rendelkezésünkre áll, de akár mi is elkészíthetjük – részben vagy egészben – a húsvéti dekorációt. Az otthon és az ünnepi asztal díszítésében az egész család vagy baráti társaság együtt részt vehet, így a…
Tovább...

Húsmentes variációk böjt idejére

A keresztény országokban alapvetően nincsenek általánosan elterjedt étrendi megkötések: nincsenek tiltólisták sem állati eredetű ételek, sem zöldségek és gyümölcsök tekintetében. Ám nagyböjt idején a vallás követői, de még sok „kívülálló” is lemond egy-két alapanyagról vagy fogásról, legelterjedtebb módon a húsfélékről.
Tovább...

Frissülj fel a gyógynövények erejével!

A tavasz beköszöntével egyre szívesebben fogyasztjuk a hűsítő limonádékat. Leginkább a klasszikus ízekkel találkozhatunk: citromos, bodzás, epres… pedig egy kis fantáziával nemcsak a gyümölcsök frissíthetnek fel minket, hanem a gyógynövények is, ráadásul így egészségesebbek is lehetünk!
Tovább...

Áprilisi gasztroprogramok

Az április idén is a húsvét jegyében telik, de a tavaszi gasztrodömpingnek köszönhetően ebben a hónapban is jócskán találunk más jellegű programokat a fővárosban és vidéken egyaránt.
Tovább...

Édességek az Álomgyárból

Közhely, de kétségbevonhatatlan igazság, hogy a film az a művészeti ág, amely a legtöbb emberhez képes eljutni. Kiváltképp igaz ez az amerikai filmipar esetében, amely azonban elsősorban kulturális terméknek tekinti a filmet, s csak másodsorban művészeti értéknek. Ennek ellenére (vagy pont ezért) óriási kulturális hatást tud gyakorolni, ami természetesen a gasztronómiában is érvényesül.
Tovább...
Scroll To Top