Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 Asztalfoglalás

Zila blog

Májusi gasztroprogramok

Május az egyik kedvenc hónapunk: már nagy léptekkel tartunk ilyenkor a nyár felé, a piacok színes forgataga megmozgatja a fantáziánkat, mit is kellene főzni. Ha más főztjére vagyunk azonban kíváncsiak, ebben a hónapban is számos gasztroprogram csábít minket – végre az idő is kedvez neki, hogy minél többet legyünk a szabadban.
Tovább...

Bizarr fagylaltok

Csoki, citrom, vanília, puncs esetleg sztracsatella – gyerekkorunk fagylaltkínálata. Akadnak, akik még ennél sokkal tovább merészkednek: egészen elképesztő, első látásra ijesztő ízekkel is találkozhatunk a világ körül!
Tovább...

Húsvéti dekor az asztalon – DIY ötletek a világ körül

Az ünnep közeledtével a húsvéti menü kitalálása mellett fontos szerepet kap a húsvéti asztal dekorációjának megtervezése is. Az áruházak széles kínálata is rendelkezésünkre áll, de akár mi is elkészíthetjük – részben vagy egészben – a húsvéti dekorációt. Az otthon és az ünnepi asztal díszítésében az egész család vagy baráti társaság együtt részt vehet, így a…
Tovább...

Húsmentes variációk böjt idejére

A keresztény országokban alapvetően nincsenek általánosan elterjedt étrendi megkötések: nincsenek tiltólisták sem állati eredetű ételek, sem zöldségek és gyümölcsök tekintetében. Ám nagyböjt idején a vallás követői, de még sok „kívülálló” is lemond egy-két alapanyagról vagy fogásról, legelterjedtebb módon a húsfélékről.
Tovább...

Frissülj fel a gyógynövények erejével!

A tavasz beköszöntével egyre szívesebben fogyasztjuk a hűsítő limonádékat. Leginkább a klasszikus ízekkel találkozhatunk: citromos, bodzás, epres… pedig egy kis fantáziával nemcsak a gyümölcsök frissíthetnek fel minket, hanem a gyógynövények is, ráadásul így egészségesebbek is lehetünk!
Tovább...

Áprilisi gasztroprogramok

Az április idén is a húsvét jegyében telik, de a tavaszi gasztrodömpingnek köszönhetően ebben a hónapban is jócskán találunk más jellegű programokat a fővárosban és vidéken egyaránt.
Tovább...

Édességek az Álomgyárból

Közhely, de kétségbevonhatatlan igazság, hogy a film az a művészeti ág, amely a legtöbb emberhez képes eljutni. Kiváltképp igaz ez az amerikai filmipar esetében, amely azonban elsősorban kulturális terméknek tekinti a filmet, s csak másodsorban művészeti értéknek. Ennek ellenére (vagy pont ezért) óriási kulturális hatást tud gyakorolni, ami természetesen a gasztronómiában is érvényesül.
Tovább...

A tavasz legharsogósabb hírnöke

A tavaszi napsütés mosolyt csal az arcunkra, és kedvünk támad azonnal kirohanni a természetbe, de valahogy még sincs meg bennünk az ehhez szükséges energia. Ha ezt érezzük, alighanem úrrá lett rajtunk a tavaszi fáradság, amely azonban legyőzhető, hiszen a jó idővel a vitaminban gazdag friss zöldségek is megérkeznek, köztük mindannyiunk kedvencei, a csokorba kötött kis…
Tovább...

A rántottán túl – izgalmas tojásos reggelik

Azt mindenki tudja, hogy egy tojásos reggeli hosszú órákra ellát energiával, ám sokan mégis mellőzik, mert a rántotta és a tükörtojás hamar unalmassá válhat. Pedig a tojásból számos egyéb, változatos és izgalmas reggeli finomságot készíthetünk!
Tovább...

Feketét, fehéret, tarkát… avagy nem babra megy a játék

Gyerekkorunkban a különböző főzelékek formájában ismerkedtünk meg néhány babfajtával, ám sokaknak épp ezek az élmények el is vették a kedvüket a zöld- vagy épp a vesebabtól. Pedig a babok sora ennél jóval hosszabb, érdemes nekik felnőtt fejjel új esélyt adni!
Tovább...

Márciusi gasztroprogramok

Hello, tavasz! Végre megérkezett a jóidő, úgyhogy ideje kimozdulni a négy fal közül. És ha már útnak indulunk, érdemes közben a hasunkra is gondolni, bőven van miből válogatni ebben a hónapban a gasztroprogramok terén!
Tovább...

Februári gasztroprogramok

Egyre csak haladunk kifelé a hideg télből, de nemcsak emiatt melengető érzés végignézni a februárban ránk váró gasztroprogramokat, hanem azért is, mert számos esemény a Vanelntin-napi romantika körül forog. Nézzük, hova érdemes ellátogatni a hónapban!
Tovább...