Skip to content
Cím: 1183 Budapest, Üllői út 452. Térképen Tel: (1) 290-2417 ZilaGO rendelés

Tavaszi frissesség a zöldségek erejével

A téli hónapok után szervezetünk már szó szerint ki van éhezve a friss zöldségekre! Márciusban még kevés szezonális zöldséggel találkozhattunk, de áprilistól végre megtelnek az áruházak is piacok a friss finomságokkal.

Bővebben

Áprilisi gasztroprogramok

Immár feltartóztathatatlanul jön a jó idő, mi pedig végre kimozdulhatunk a szabadba! Persze a legjobb, ha a kirándulásokat összekötjük egy kis finomsággal. Áprilisban pedig remek programok közül válogathatunk, ha a hasunkat is kényeztetni szeretnénk!

Bővebben

Három ínycsiklandó húsvéti fogás a világból

Sonka, főtt tojás, friss kalács és torma. Ezek számunkra természetes velejárói a húsvéti ünneplésnek, de a világ különböző részein bizony más-más finomságok is az asztalra kerülnek! Főként a bárány kerül a középpontba, de sok elkészítési módjának köszönhetően igazán változatossá válik a felhozatal. Te mit próbálnák ki ezek közül? Németországban nagypénteken – még a böjt jegyében…

Bővebben

Mesés húsvéti asztalok

Rohamléptekkel közeledünk a húsvéti hétvégéhez, és bár tudjuk, hogy ilyenkor rengeteg a teendő, azért a szülők számára mégis az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek minél szebbé tegyék az ünnepet.

Bővebben

Kedvenc gasztrofilmjeink a 2000-es évekből

Mindannyiunk életében központi szerepet töltenek be az ételek és a gasztronómia, így nem meglepő hogy a filmekben is egyre-másra bukkan fel ez a téma. Az elmúlt években is rendre készültek a főzéssel és evéssel kapcsolatos remekművek, mi most összeszedtük az ezredforduló óta készült kedvenceinket.

Bővebben

Közeleg a medvehagymaszezon: erre figyelj, ha magad szeded!

Az egyik ok, amiért minden évben epekedve várjuk a március végét és április elejét, az a medvehagyma. Ez az utóbbi években különösen népszerűvé vált zöldség nem csupán finom, de roppant egészséges is! Ugyanakkor ha magunk szeretnénk leszedni, ahelyett, hogy megvásárolnánk, érdemes pár dologra odafigyelni.

Bővebben

Létezik ideális főzőlap?

A technológiai fejlődés a konyhai folyamatokat is gyökeresen megváltoztatta. A legfontosabb elemnek számító főzőlap is több változatban érhető el, és a választás nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik.

Bővebben

Zöldségből is készülhet lekvár

A gyümölcslekvárok gyerekkorunktól kezdve szinte nélkülözhetetlen kísérői a mindennapjainknak, azonban az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett a zöldségből készült társaiknak. Az ötlet elsőre meglepőnek tűnhet, de ha valaki kipróbálta ezeket a finomságokat, a konyha elengedhetetlen részét képezhetik a jövőben.

Bővebben

Hogyan váltsuk ki a sót?

Só nélkül elképzelhetetlen a főzés: ezt még azok sem vitatják, akik hajlamosak ellenségként tekinteni rá. És bár a tartózkodásnak is megvan az alapja, megfelelő mennyiségben nemhogy nem veszélyes, de egyenesen egészséges is lehet.

Bővebben
Scroll To Top