Tavaszi frissesség a zöldségek erejével
A téli hónapok után szervezetünk már szó szerint ki van éhezve a friss zöldségekre! Márciusban még kevés szezonális zöldséggel találkozhattunk, de áprilistól végre megtelnek az áruházak is piacok a friss finomságokkal.
BővebbenÁprilisi gasztroprogramok
Immár feltartóztathatatlanul jön a jó idő, mi pedig végre kimozdulhatunk a szabadba! Persze a legjobb, ha a kirándulásokat összekötjük egy kis finomsággal. Áprilisban pedig remek programok közül válogathatunk, ha a hasunkat is kényeztetni szeretnénk!
BővebbenHárom ínycsiklandó húsvéti fogás a világból
Sonka, főtt tojás, friss kalács és torma. Ezek számunkra természetes velejárói a húsvéti ünneplésnek, de a világ különböző részein bizony más-más finomságok is az asztalra kerülnek! Főként a bárány kerül a középpontba, de sok elkészítési módjának köszönhetően igazán változatossá válik a felhozatal. Te mit próbálnák ki ezek közül? Németországban nagypénteken – még a böjt jegyében…
BővebbenMesés húsvéti asztalok
Rohamléptekkel közeledünk a húsvéti hétvégéhez, és bár tudjuk, hogy ilyenkor rengeteg a teendő, azért a szülők számára mégis az a legfontosabb, hogy a gyerekeknek minél szebbé tegyék az ünnepet.
BővebbenKedvenc gasztrofilmjeink a 2000-es évekből
Mindannyiunk életében központi szerepet töltenek be az ételek és a gasztronómia, így nem meglepő hogy a filmekben is egyre-másra bukkan fel ez a téma. Az elmúlt években is rendre készültek a főzéssel és evéssel kapcsolatos remekművek, mi most összeszedtük az ezredforduló óta készült kedvenceinket.
BővebbenKözeleg a medvehagymaszezon: erre figyelj, ha magad szeded!
Az egyik ok, amiért minden évben epekedve várjuk a március végét és április elejét, az a medvehagyma. Ez az utóbbi években különösen népszerűvé vált zöldség nem csupán finom, de roppant egészséges is! Ugyanakkor ha magunk szeretnénk leszedni, ahelyett, hogy megvásárolnánk, érdemes pár dologra odafigyelni.
BővebbenTavaszi frissesség egy pohár limonádéval
Most, hogy végre egyre többet süt a nap, és a hőmérséklet is egyre barátságosabb, a téli forró italokat ideje lecserélni a frisstő üdítőkre és limonádékra.
BővebbenLétezik ideális főzőlap?
A technológiai fejlődés a konyhai folyamatokat is gyökeresen megváltoztatta. A legfontosabb elemnek számító főzőlap is több változatban érhető el, és a választás nem is olyan könnyű, mint amilyennek elsőre tűnik.
BővebbenZöldségből is készülhet lekvár
A gyümölcslekvárok gyerekkorunktól kezdve szinte nélkülözhetetlen kísérői a mindennapjainknak, azonban az elmúlt években egyre nagyobb divatja lett a zöldségből készült társaiknak. Az ötlet elsőre meglepőnek tűnhet, de ha valaki kipróbálta ezeket a finomságokat, a konyha elengedhetetlen részét képezhetik a jövőben.
BővebbenHogyan váltsuk ki a sót?
Só nélkül elképzelhetetlen a főzés: ezt még azok sem vitatják, akik hajlamosak ellenségként tekinteni rá. És bár a tartózkodásnak is megvan az alapja, megfelelő mennyiségben nemhogy nem veszélyes, de egyenesen egészséges is lehet.
Bővebben