Forró italok hideg napokra
Rohamtempóban közeleg a tél, talán már itt is van! Az egyre rövidülő napokon nem csupán ruhákkal melegíthetjük magunkat, és nem csak a kandalló vagy egy jó forró cserépkályha adhat meleget. Lássuk, milyen italok azok, amelyekkel garantáltan elfeledkezhetünk arról, hogy egyébként már cidri van! Forralt bor Mi lehetne nagyszerűbb lélekmelegítő, mint a jó öreg forralt bor?…
BővebbenKonyhai trükkök – Konyharuhák
Mindenki szereti a maga kényelme szerint kialakítani a konyháját, ez pedig rendkívüli sokszínűséghez vezet, hiszen az igények és szokások nagyon eltérőek lehetnek. Egy azonban minden konyhában közös: konyharuha nélkül megáll bennük az élet.
BővebbenDurum tészta – miért jó a szervezetünknek?
Manapság már számtalan tésztafélét találhatunk az áruházak polcain, de azt gyakran nehéz eldönteni, hogy melyik az, ami valóban ideális a szervezetünk számára. Ez egyénenként és diétánként változik, de az kétségtelen, hogy a durumtésztáknak rengeteg pozitív hatása van.
BővebbenFeketén-fehéren: ahogy a kávét szeretjük
A kávéfogyasztás gasztrokultúránk elengedhetetlen részévé vált.Van, aki serkentő hatása miatt, van aki csak az íze kedvéért fogyasztja, de az biztos, hogy mindenki kicsit máshogy szereti. De mit is kell kérnünk, ha kedvenc italunkat szeretnénk kapni a kávézókban?
BővebbenÚjabb téli vitaminbomba – a kelbimbó
A bimbós kel vagy kelbimbó a vadkáposzta egyik termesztett változata, a fejes káposztával áll közeli rokonságban. A tél közeledtével ugye tudjuk, egyre kevesebb zöldségből tudunk vitaminokat kinyerni, így áttérünk a nagy túlélő zöldségekre, ilyen például a kelbimbó.
BővebbenEgy falat lila egészség – a cékla
Beköszöntött az ősz, a kertekből a vermekbe kerültek a zöldségek, köztük az egyik legcsodálatosabb salátaféle, a cékla is. Különleges színe nagyszerű dolgokat rejt: egészséget, jól kombinálható ízeket. Ismerkedjünk hát meg a céklával!
BővebbenAmerika kedvence – A mogyoróvaj
Bár itthon még ma is ritkaságszámba megy a konyhákban, azért egyre gyakrabban bukkan fel a világ több országában óriási népszerűségnek örvendő mogyoróvaj. Ez az édes-sós krém főként Amerikát, Kanadát és Ausztráliát hódította meg, de Európán belül is van kultúrája, főként Hollandiában fogyasztják. És bár sokan azt gondolják, ez egy egészségtelen, de legalábbis hihetetlenül kalóriadús étel,…
BővebbenItalok a tányéron: Sör
Az alkoholfogyasztásnak világszerte óriási kultúrája van, de egy-egy finom ital nem csupán a pohárban, hanem a tányéron is megállja a helyét. Magyarországon a borokat alkalmazzuk előszeretettel a főzés során – például nincs is igazi marhapörkölt vörösbor nélkül – ám rengeteg sörrel készült fogást is érdemes kipróbálni.
BővebbenNovemberi gasztroprogramok
Rohamtempóban közeledik a tél, de még utoljára kiélvezhetjük az ősz ízeit és illatait, hiszen van még egy hónapunk decemberig. Országszerte lesznek ám gasztroprogramok, amelyekre érdemes ellátogatni.
BővebbenA sütőtök hússal az igazi!
Bár a sütőtököt önmagában is nagyon szeretjük, ez az őszi finomság a különleges ízkombinációk alkotásakor lehet leginkább a segítségünkre, főként ha húsokkal szeretnénk párosítani valamilyen gyümölcsöt. A sütőtök Közép- illetve Dél-Amerikából származik, és már az inkák, aztékok és maják körében is nagy népszerűségnek örvendett. Nem si csoda, hogy ennyire kedvenc étel volt, hiszen rendkívül magas…
Bővebben