A zöldségek királya, a spárga
A spárga egészen a 20. századig igazi ritkaságnak, előkelő csemegének számított. Annak ellenére, hogy mára már széles körben elterjedt hozzávaló, íze és megjelenése még mindig az elegancia és a különlegesség benyomását kelti, így nem véletlen, hogy sokan a zöldségek királyaként hivatkoznak rá. A spárgafogyasztás óriási múltra tekint vissza. Már időszámításunk előttről is maradtak fenn képes…
BővebbenZsenge tavaszi egészségbomba: a sóska
A sóska a menzák egyik legrettegettebb étele, melyet sokan felnőtt korukra sem szeretnek meg. Pedig a zöldség megfelelően elkészítve igazán ízletes fogások alapanyaga lehet, fogyasztásának ráadásul számos pozitív élettani hatása van.
BővebbenCsírába zárt egészség
A növényi csírák fogyasztása nem ok nélkül válik egyre népszerűbbé hazánkban is. Amellett, hogy zsenge ízük a legkülönfélébb fogásokat egészítheti ki, rendkívül egészségesek is. Blogcikkünkből megtudhatod, miért érdemes fogyasztanod őket.
BővebbenTavaszi nagytakarítás természetesen
A tavasz a megújulás, felfrissülés évszaka. Nem csoda, hogy a legtöbben ekkorra időzítik az éves nagytakarítást is. Blogcikkünkben mutatunk néhány praktikát, melyek segítségével természetesen frissíthetjük fel, tisztíthatjuk meg az otthonunkat.
BővebbenA tavasz első ehető gombái
Február végén, március elején megjelennek erdőinkben a tavasz első ehető gombái. Ismerd meg őket e heti blogcikkünkből!
Bővebben4+1 ételcsoport a tavaszi fáradtság ellen
Alig kezdődött el a tavasz, könnyen lehet, hogy sokan már most a tavaszi fáradtság tüneteivel küzdenek. De pontosan mi is a tavaszi fáradtság, és hogyan tehetünk ellene, hogy minket is elérjen? Blogcikkünkből kiderül.
BővebbenBöjtös ételek kreatívan
A katolikus egyház hívei számára hamvazó szerdával kezdetét veszi a húsvét előtti negyven napos előkészületi, bűnbánati időszak. Ezekben a hetekben az egyház a híveket arra kér, hogy ne fogyasszanak húst hamvazószerdán és péntekenként. E heti blogcikkünkben bemutatunk néhány olyan ételt, melyeken a böjti napokon kiváltható a hús fogyasztása.
BővebbenCukor-kisokos
Porcukor vagy kristálycukor? Mi a különbség a barna cukor és a nádcukor között? Mi az a nyerscukor? Tényleg egészségesebb, mint a sima kristálycukor? E heti blogcikkünkben többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ.
BővebbenÍgy készül a Zila egyik legkülönlegesebb édessége, a Szívküldi torta
Nem véletlen, hogy Valentin-napi időszak környékén rendkívüli népszerűségnek örvend az egyik legkülönlegesebb édességünk, a Szívküldi torta. Ezt a desszertet a minden irányból látható szívforma teszi igazán egyedivé. A formabontó finomságot ráadásul nem is annyira bonyolult elkészíteni, mint elsőre gondolnád. „Az, hogy nincs a világon még egy olyan torta, amelybe ha belevágok, s kiveszem a szeletet, annak…
BővebbenFarsangi finomságok a Zilában
A karácsonyi időszak után a január és a február unalmasnak és eseménytelennek tűnhet ugyan, de nem szabad elfelejteni, hogy az év ezen szakához kötődik az egyik legvidámabb ünnepünk, a farsang. Blogcikkünkben bemutatjuk az ünnephez köthető hagyományos finomságokat és a Zila farsangi kínálatát is megismerheted.
Bővebben